Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D85a42v10i72d 90V92l98k

9. 10. 2015 15:07

8-o8-o8-o na Idnesu se to v poslední době podivnostmi jen hemží. Kdybych neviděl fotku a neznal paní z dřívějších veleděl, myslel bych si že to napsala nějaká 13 letá pubescentka. Bez urážky, ale opravdu to myslíte s tím blogováním vážně? Nebylo by lepší si nedělat ostudu, nebo psát o věcech kterým trochu rozumíte?

11 2
možnosti
RM

R34o73m85a20n 57M25á69c74a

9. 10. 2015 14:53

;-D;-D;-D tak to je ulet... predejte dopis pani Jilkove... a at si taky zjisti, jak je to s duchody na Slovensku, at si precte muj clanek, a pak at vsichni udelaji, co chci ja... pobavilo

6 2
možnosti
TD

Ach jo, to už tu dlouho nebylo - prý vytunelovaný důchodový fond. Dál jsem to nečetl. Mno, ve skutečnosti žádný takový fond nikdy neexistoval. Průběžný systém dříve generoval přebytky, které se nikam neukládaly a místo toho šly do rozpočtu. Nyní generuje deficit, který se hradí, překvapivě, z rozpočtu.

Pokud by se dřívější přebytky ukládaly do nějakého fondu, tak by už dnes byl díky deficitům dávno vyčerpaný a ani do té doby by to na nějaké zásadní zvýšení důchodů nebylo. Navíc bychom měli o to vyšší státní dluh. Takže asi tak.

Vždycky mě pobaví, jak lidé, kteří jsou jinak zásadně proti nějakému spoření si na důchod a po zaslechnutí slova "fond" dostávají osypky, začnou vymýšet konspirační teorie o tom, jak oni "si přece na důchod naspořili, ale Klaus jim to ukradl". Ne, nikdy jste SI na důchod nespořili. Posílali jste odvody do Vašeho milovaného solidárního průběžného systému. Tak se nedivte,že nemáte naspořeno.

A jestli má nějaký dělník pocit, že je v důchodu ožebračován, tak ať si laskavě spočítá, kolik za celý život do systému odvedl a kolik v důchodu vyčerpá za předpokladu průměrného věku dožití. Možná bude překvapen, že je i při započítání inflace za celý život vlastně v mínusu.

8 4
možnosti
VK

Já chci a chci a chci!!! Proč tyhle jo a já ne!!!???;-D

8 3
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1814x
Jsem žena, které není lhostejno to, jak jsme v ČR hluboko klesli. Jsem přesvědčena o tom, že povinností nás všech je ODSTRANIT neúprosný, nelidský systém, který produkuje války a hladomor, který umožňuje politikům podvádět, na úkor vlastních spoluobčanů… Pokud tak neučiníme, nemáme pak ani právo si na tento již přežitý a nefunkční systém stěžovat! moje již neudržované začátečnické stránky :-) milepola.webgarden.cz/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy