Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P26e21t32r 73S18k74á93c61e69l

14. 9. 2014 22:56

Globální systém je nefunkční, protože si nenechal poradit od moudrých. Například:

"Všichni víme, že volnáhra hospodářských sil, neuspořádaný a bezuzdný hon

 jedinců za majetkem a mocí už sám o sobě nevede ke snesitelnému řešeníproblému.

 Je třeba jistého racionálního pořádku ve výrobě statků, v užívánípracovních sil

 a v rozdělování vyrobeného zboží, abychom zabránili hrozivému vyřazování

 produktivních sil lidské společnosti a ochuzování a zvlčilosti velkýchskupin

 obyvatelstva." » Albert Einstein.

0 0
možnosti
PH

P63a46v83e63l 50H31e84k

12. 9. 2014 20:18

Že by neoludditka?

0 0
možnosti
VH

Kolik na VNP budeme brát?  Viděl jsem návrhy od 4.500 přes 6.000 po 13.000.  Kolik navrhujete vy?  Pro informaci: znamená to zátěž rozpočtu od 570 mld. přes 760 až po 1.640 mld. Kč (rozpočet je cca 1.250 mld.).

   Budou i důchodci dostávat jen tuto žebračenku?   Bude se z toho platit zdravotní pojištění, bude pojištění platit stát, nebo jak?

1 0
možnosti
VH

1. Řekněte, které investory pohřbily pobídky například pro automobilky v Kolíně či Nošovicích. (Nechci slyšet blbosti o montovách - zaměstnávají právě ty, kteří nejvíce trpí nezaměstnaností.)

2. "Zde jasně vidíme neúctu,  pozorujeme, jak mladí manažeři, kteří mají trochu víc zaplaceno ..., buzerují naše vlastní zaměstnance...."

  a/  V různých zaměstnáních se již pohybuji 50 let (posledních deset arci jako OSVČ). Vždy, celých těch padesát let jsem viděl, jak  n e s c h o p n í   a   l í n í   (jedno, na jaké vzdělanostní úrovni a jakého pohlaví)  vždy  m ě l i   p o c i t  ž e  j s o u  b u z e r o v á n i  (nechápali oprávněnost výtek),  že jsou málo honorováni (ač byli podle mého názoru přepláceni) a nejvíce se rozčilovali nad nízkým odměnami či prémiemi. Vždy, v kterékoliv době, v kterémkoliv podniku.

 b/  Celých deset let po revoluci (a privatizaci) jsem pracoval ve firmě s převahou zahraničního kapitálu. Žádnou buzeraci jsem nezaregistroval, pracující lid dostával nejem dobrou mzdu, ale i benefity (stravenky,  příspěvky na stavebko /a pod./, na relaxaci, příspěvek na fungování klubu důchodců, ..). Tak prosím nežvaňte.

  c/  Celou dobu jsem se setkával se závistí - závidělo se vše, od četařských příspěvků až po "vedoucí pracovníky, kteří měli trochu víc zaplaceno".  Závist je strašná.

3.  Strašné možná je, že existují dotace k "malým" výdělkům  (jaký výdělek je malý a proč?).

4.  Tipněte, jak vysoká by byla nezaměstnanost bez těch cizích investic?  Sdělte, proč v š e c h n y  (tím myslím absolutně všechny) státy poskytují investiční pobídky? (Pokud vůbec tušíte, že to není náš vynález.)

     Závěr: Strašný blafff.

2 1
možnosti
IH

Demagog o morálce káže.....;-D;-D;-D

2 1
možnosti
VH

Ale to přece není o morálce. Pouze o závisti.

0 0
možnosti
SN

:-)  Napsala jste to pěkně, ba i podpořila argumenty!  První oponenti se vyskytli. Pan Radek, zřejmě považuje lidi připravené za dvacet nezaplacených v korun v dopravě exekutorem o celý majetek k bydlení pod mostem, ze jejich koníčka. Bylo by to na dlouhé vyprávění. "Vzácná paní" z Kanady, která tu káže celé a sděluje nám svoje moudra, to je  povyražení! Pro mně. Můj spolužák v Kanadě  žije od roku 69, kdy odešel s jednoletým dítětem, potkáváme se pravidelně, jezdí sem, každý rok. Bydlí v Qebeku. Vlastní dům u jezera. Celý svět procestovaný. V prosinci přijede do Prahy, najme byt, užije si divadel, koncertů, projede celou republiku, staví se i u mně. Odjíždí koncem května po našem pravidelném setkávání spolužáků.  Nebo stráví celé léto v již. Americe, ev. V Rusku. Pracoval jako pojišťovák, jeho žena učitelka.  Ukažte mi u nás takového důchodce! Jsme jenom levnou pracovní silou pro státy, které sice válku nevyhrály, ale podrobily si nás ekonomicky. A někteří tomu ještě tleskají ! R^R^R^

7 0
možnosti
Foto

Děkuji za moudrá slova pane Nováku a také za vyjádření se k těm argumentům.

Ti, co by je měli však slyšet, je neslyší a stejně, jako Vámi jmenovaní, ani slyšet nechtějí. Naštěstí takových minulostních nekritických lidí nepřibývá, naopak lidé díky vlastním bolestným zkušenostem už procitají, i když někteří snad i patřili k těm, co jste pojmenoval...

Někteří lidé jsou hodně povrchní, nevidí realitu a svět mají v barvách černobílých. Tím chci říci, že buď jste v jejich očích jakýsi levičák, nebo komunista, nebo utopista, či naivní a sami se považují za ty realisty co budou tvrdit i když svět jde do záhuby a to již hodně viditelně, že vše vyřeší trh a myslí to skutečně vážně. Bezmozci, co místo srdce mají kalkulačku...Tím nemyslím nikoho konkrétního ze stávajících spoludiskutujících.

 Jsem ráda, že i Vy patříte k těm, co vidí skutečnou realitu, která se musí změnit a já v to věřím, že se změní k tomu dobrému, co si lidé sami sobě dokáží empaticky dát darem, to je k lásce a k vzájemné pomoci a pochopení.

3 0
možnosti
MR

je jeden krasny roman podle ktereho se natocil film " A bude hur". Doporocuji. Je to o bezdomovcich ze socialismu. Nic se nezmenilo, akorat je neuklizeji do blazincu a do vezeni.

Bezdomovectvi, parkrat jsem na toto tema psal na svem blogu, je dusevni porucha, a chtit aby to politici rozresili je chtit aby rozresili rakovinu nebo zapal plic. Nemoc jako nemoc. I kdyz oni radi takoveto veci resi, jsou na to fondy, nic nerozresi, ale prachy utesene tecou (do jejich kapes)

2 6
možnosti
JR

J89a14r28a 41R71a43n73k

12. 9. 2014 1:11

Nechci Vam kazit naladu a vim, ze muj prispevek bude radne zkritizovan, ale to vse, co se ted deje vCR, se delo uz pred lety i v Kanade, kourit se prestalo na vsech pracovnich mistech, restauracich a pubech.....a predstavte si, ze jsou jeste plnejsi. V listopadu v Londyne obcas prselo, presto stali pred puby lide a kourili venku, kdyz jsem vesla dovnitr, nebylo jedine misto volne. Pro setreni elektriny nam u vsech domu pridelali "smart meters", o to vice budeme zrejme platit, konspiratori si kupuji aluminiove klobouky, menime lednice za nove, protoze jsou uspornejsi a tak to jde dal. Kanadani si z toho vlastne delaji legraci, kupuji aluminiova prosteradla do posteli (nekteri), takove ty, ktere mame na vyxslap do hor, nebo v rucksacku pri lyzovani, vejde se to do kapsy. Hlavne to vse nebereme tak vazne, zivot je jen ten jeden, pokud neverite na reinkarnaci.

Bezdomovci byli i v CR vzdycky a za kazdeho rezimu, jen se o tom nemluviloa nebo byli nekde odklizeni. Od 68. roku jsem diky rodicum mohla zit ve Svycarsku a nikdy jsem nikoho zebrajiciho nevidela, zmenilo se to a najednou se zacli objevovat po padu Berlinske zdi a vetsina z nich byla z byvaleho "Vychodniho bloku", cikani, hudebnici z Madarska a Slovenska, sklari z Jablonce vyryvali na chodniku zakaznikum jmena do sklenicek.....vse se meni, nesmite dal myslet jako moje babicka. Ta vzdy rikala, za prvni republiky byli rohliky krupave, mleko nebylo v lete uz v poledne kysele, lide se k sobe chovali s uctou a respektem.....kdyz mluvim s teenagery, ti si mysli, ze vse je ok, presne tak jste si to myslela VY.

2 5
možnosti
Foto

A dnes? jak je to dnes právě ve Švýcarsku? A proč to je jinak, než u nás?

 Ne, nesklidíte žádnou kritiku paní Jaro. Je to vaše vidění světa, na které máte právo. Vymlouvat se s  poukázáním na naše babičky, není přinejmenším vhodné, protože srovnáváte minulost zasazenou do jiného rámce a jiných skutečností odlišných od té naší stávající skutečnosti s jinými parametry..

Pokud nemáte na očích výhradně růžové brýle, tak uvidíte realitu a ta je velmi znepokojivá. Mladí lidé si mohou myslet, že je vše OK, pokud propadnou všem těm "pokrokovým" hračičkám, které jim bohužel velmi pomáhají odtrhnout se od reality a tu realitu raději ani nevidět. Naštěstí je mnoho mladých lidí, kteří tu neurvalost a zkázu celého zglobalizovaného systému vidí, protože nejsou povrchní a také hlavně v té realitě žijí...

5 1
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1814x
Jsem žena, které není lhostejno to, jak jsme v ČR hluboko klesli. Jsem přesvědčena o tom, že povinností nás všech je ODSTRANIT neúprosný, nelidský systém, který produkuje války a hladomor, který umožňuje politikům podvádět, na úkor vlastních spoluobčanů… Pokud tak neučiníme, nemáme pak ani právo si na tento již přežitý a nefunkční systém stěžovat! moje již neudržované začátečnické stránky :-) milepola.webgarden.cz/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy