Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Ústavní soud 30. července rozhodl:http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A140728_419346_blogidnes

Mimochodem, to, že ÚS označil i toto daňové znevýhodnění starobních důchodců za protiústavní a nedovoleně diskriminační, znamená, že ti důchodci, kteří si nechali - byť na jediný den 1. ledna - výplatu důchodu pozastavit, aby uplatnili slevu na poplatníka, mají soudní výhru prakticky v kapse.

Když jejich daňové znevýhodnění bylo protiústavní, tak tento jejich postup k vyloučení svého protiústavního znevýhodnění nemohl být zneužitím práva.

0 0
možnosti
MT

Paní Poláková, počítám podle jednoho Vašeho blogu náklady na NP. Píšete, že by měl být cca 12-15000 a měli by ho pobírat všichni, od narození po smrt, děti polovinu. Takže Česká republika má cca 10.5 milionů obyvatel. Cca 20% jsou děti. Budu počítat. 8 500 000 dospělých * 12 000 Kč měsíčne. Výsledek 102 000 000 000 + 12 000 000 000 za děti. Celkem měsíčně 114 000 000 000. Teď to vynásobím 12, jako počtem měsíců. Vásledek je 1 368 000 000 000. Pokud jsem to opsal správně, tak jeden bilion třistašedesátosm miliard korun.

Přepočítejte to a řekněte, kde ty peníze vezmete.

3 3
možnosti
MT

Pane Lachu za co mínus? za prostou matematiku?

0 0
možnosti
VH

N e k e c e j m e !  Důchodci s důchodem kolem pěti tisíc (o nesmyslných třech nemluvě)  by měli zásluhovou část důchodu necelé tři tisíce. To znamená že      buď

a/  byli pojištěni celou dobu s příjmem 4.500 Kč/měsíc (muži) nebo asi 5.250 Kč (ženy). Vše v současné hodnotě (tedy před rokem 1990 cca 520, resp. 630 Kčs).  Zdá se, že tedy byly celé roky zaměstnáni na poloviční úvazek (a mají tříčtvrtinový důchod)       nebo

b/  brali sice normální příjem kolem 14 tisíc, ale pracovali (byli pojištěni) cca 16 či 17 let.

Kdo tedy může za jejich nízký důchod?

  Minimální důchod je možná (úplně jist si nejsem) hezká myšlenka.  Máte spočteno, kolik by se muselo z plátců daně vymáčknout, aby na vašich 9 tisíc byly peníze?   Mimochodem: v roce 2012 byl medián starobních důchodů 10.600 Kč.  Vy tedy chcete, aby všichni nemakačenkové měli skoro stejně, jako ti, kdo pracovali?  Prostě stejný žaludek, stejná penze?

   Na okraj: Ty ubohé maminky by měly mít ještě penzi vdovskou, ne?  Jistě ne malou, když byly tak dlouho doma. To jistě manžel dost vydělával.

1 4
možnosti
Foto

Anebo, milý pane Hrubý to jsou lidé, kteří mají důchod vypočtený z doby, kdy mzda byla např. 1800 Kč a ač splnili minimální roky pojištění, a např. ženy se staraly o děti, čili mateřské, paragrafy, tak mají ten Vámi zmíněný základ a tak i ty tři tisíce jsou realitou. Těch lidí, co mají důchod pod pět tisíc je dle statistiky zhruba 19 tisíc...Není to velké procento, právě proto by měl být stanoven pevný základ, pevný minimální důchod, pod který by se nešlo.

2 0
možnosti
MT

Tak zkuste navrhnout řešení. reálné řešení a ne jen výkřik o tom, že se má zvednout důchod a mzda. Zkuste říct, kde na to vzít.

2 1
možnosti
Foto

Pokud někdo má důchod 5 000 Kč, tak mu to stát doplatí do životního minima. Dále mu dá příplatek na bydlení a podobně. Náš stát je na to štědrý.  Bydlím na sílidšti plném důchodců a v domě, kde je jich většina a neznám v okolí žádného důchodce, který by vybíral popelnice. Každý z nich má psa, kterého krmí tím nejlepším. Pokud jdu do divalda anebo na koncert je hlediště plné seniorů, protože jim město poskytuje významné slevy průměrně poloviční slevu a na některá představení to dělá až 70 procent. Pokud se nemylím každý důchodce má děti.

3 2
možnosti
JL

Všichni důchodci se určitě špatně nemají, narazil jsem na párek - bydlí v luxusně zařízeném rodinném domku, on podniká, má malou firmu a paní si občas přivydělá něco k důchodu, mají auta, motorky a vyvařují tak, že si to normální rodina s průměrnými příjmy asi těžko může dovolit. Často se zapomíná na to, že důchodci mají běžně nemovitosti z doby komunismu, jeden či dva byty, které pronajímají. Když se člověk uskrovní a má malý byt, určitě  s průměrným důchodem- 10 000 - vyžije.

0 0
možnosti
Foto

Pokud mají takto nastavené podmínky z minula, ano je to tak, jak popisujete pane Libeňský. Jde však o většinu a ta rozhodně si nežije tak, jak jste právě napsal.

0 0
možnosti
LZ

Já nevím jak kde, ale tam kde pracuji, důchodci opravdu sedí na místech, která sou lukrativní a zabírají místo mladým. Neuklízejí, nesedí na vrátnici, nejsou to ponižující místa-ale třeba se pletu a jinde je to jinak

1 1
možnosti
Foto

ve firmě, kde jsem pracoval, v případě větších zakázek jsou zaměstnáváni důchodci (bývalí pracovníci), protože sehnat mladší, je téměř nemožné.

2 0
možnosti
Foto

Násilnou redistribucí nově tvořených hodnot nemůžete dosáhnout nikdy sociální spravedlnosti.  Sociální spravedlnost se tvoří dobrovolným řádem.

3 2
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1814x
Jsem žena, které není lhostejno to, jak jsme v ČR hluboko klesli. Jsem přesvědčena o tom, že povinností nás všech je ODSTRANIT neúprosný, nelidský systém, který produkuje války a hladomor, který umožňuje politikům podvádět, na úkor vlastních spoluobčanů… Pokud tak neučiníme, nemáme pak ani právo si na tento již přežitý a nefunkční systém stěžovat! moje již neudržované začátečnické stránky :-) milepola.webgarden.cz/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy