Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud mluvíte o státních penězích tak vaše kritika má racionální jádro. Jinak peníze jsou tím nejlepším vynálezem, který umožnil mezidruhovou směnu a také umožnil kumulaci zdrojů, které pak byly vhodným prostředkem tvorby kapitálových statků. Těch statků díky nimž převážná většina lidí žije ve slušném blahobytu, bez hladu nevydaná na pospas rozmarům přírody.

1 0
možnosti
Foto

Zdravím vás milý pane kšíre. Ano, jde o oficiální peníze, tj. státní. Peníze samotné měly být původně tím, co jste popsal. Bojužel, není tomu tak. Víte proč, zvrtlo se to díky těm vlastnostem, které má v úvodu...Většina však mlčky tento stav toleruje.

0 0
možnosti

Peníze jsou dobrodiní.

Před tím, než Lykové vynalezli peníze, bylo lidstvo nuceno žít v otrokářskému systému. Za práci nebylo jak platit. Nebyla žádná spolehlivá míra hodnot a převoditelné platidlo. Když člověk nevlastnil dílnu ani pole, nemohl pracovat u vlastníka dílny či pole za mzdu. Měl jedinou šanci jak se uživit: být otrokem. Jako otrok se stal členem domácnosti otrokáře a později přímo jeho zcela bezprávnou věcí, ale za svou práci dostával stravu a oblečení a bydlení.

Teprve vynález peněz to změnil a nastolil možnost svobodné společnosti. Sice to ještě chvíli trvalo, než se ta svobodná společnost ustavila, ale od vynálezu peněz k ní lidstvo šlo přímou cestou. A to díky těm penězům.

3 0
možnosti
Foto

Cože? Lidstvo a otrokářství? Lidstvo je jato v otrokářství teď a sice ve dvojí roli... Otrokářství. V otroctví peněz, které si někdo přivlastnil coby produkt moci, most k té neoblomné moci, a potom v penězích samotných, které sice za to nemohou, ale je to tak, protože taková jsou mocenská pravidla. Peníze v rukou mocných šikanují!!!!

0 5
možnosti

Nechápete roli peněz v ekonomice a popravdě nechápete toho mnohem víc.

Navíc ptáček zpěváček je pouze součást potravního řetězce ,což v té vaší idylické přírodě znamená zabít či být zabit,lidstvo si místo klasického přírodního pravidla silnější kopulující šelmy čeledi canidae vybralo systém a je jedno jestli je dán potištěným papírkem či počtem škeblí,nebo přepočtem vnadné ženy přes patřičnou sumu velbloudů...

Můžete velebit Rusko,byť k tomu neexistuje racionální důvod,klanět se čemukoliv co vás ve vaší pomýlené mysli poutá k socialistickým šidítkům,(co na tom že Rusko je zemí despotickou a oligarchů plnou,kde správo silnějšího=bohatšího je daleko výraznější než u nás) trošku zavání mentální retardací,ale prosím vás nechte témata která vyžadují minimálně elementární znalosti ostatním.

PS:Fakt takhle prapodivná paralela která má v myšlenkách zafixované rusko co baštu socialismu mě pořád uniká,asi někteří nepochopili že dnešní rusko a rusko v.i lenina jsou si podobné jako německo třetí říše a svatá říše římská..ale to nemá cenu ,hrách na zeď

Holt zamlada jsem se naučil že USA je vrah a židobolševické zlo,vrah z wall streru,SSSR je bašta míru a záruka prosperity,tak s tím vystačím celý život,ať vládne car nebo putin,nebo komunistickás svoloč...

5 0
možnosti

Pořád mi nikdo nebyl schopen vysvětlit (z mého pohledu) paradox - jakmile přijde řeč na "bratrskou pomoc" v roce 1968, na masakr v Katyni, na sovětskou podporu "národně-osvobozeneckému hnutí" po celém světě a spoustu podobných aktivit, je halasně tvrzeno, že současné Putinovo Rusko je naprosto z obliga a nemá se zločiny SSSR absolutně nic společného.

Stejně halasně je ale zároveň tvrzeno, že za podíl na porážce nacionálního socialismu (ono je tedy používáno slovo "fašismus") bychom měli být vděčni hrdému následníku a pokračovateli nejlepších tradic SSSR - Ruské federaci.

2 0
možnosti
Foto

A to jsou fakta pane Studený. Co na tom nechápete?

1 2
možnosti

Úžasné, jak jste se dostala od ptáčků zpěváčků až k "poctivému" Rusku.

Když vzpomínáte armády jiných států než SSSR, které se podílely na faktické a nikoli takzvané okupaci Československa, tak rumunská mezi nimi nebyla. Mrkněte se na nějaký zdroj, který vám to potvrdí.

A ještě něco. Ono to mezi těmi ptáčky, včelkami a jiným hmyzem je ve skutečnosti pěkně drsné. Kdybyste vy chtěla žít bez peněz, tak byste musela svá "moudra" akorát tak halekat někde na mezi. On ten internet také něco stojí a to počítadlo, na kterém to píšete, také.

Kdybych měl vyjádřit, jaké pocity jsem měl po přečtení vašeho textu, tak napřed ;-D;-D ;-D;-D;-D a potom ;-(;-(;-(;-(;-(. A vážně byste se měla svěřit do péče nějakému schopnějšímu odborníkovi. Třeba by pomohly elektrošoky, co říkáte?

5 0
možnosti
Foto

To vše je jen a jen váš osobní problém. Co dodat? Nepochopil jste zhola nic!

0 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS