Panoptikum města pražského, aneb manuál, jak neslavit, jak znectít...

18. 11. 2017 10:35:10
Kalendářní svátek památného 17.11. 1989, se nám rok od roku jaksi vymyká z rukou. Ne, že bychom to sami chtěli, chtějí to však ti, které nikdo nezve, kteří se stále vnucují a jsou tímto nejen směšní a ohraní, ale hlavně trapní.

V čem spočívá ta jejich trapnost?

Jejich ohrané hlášky, které ve svém podtextu hanobí zodpovědnost a moudrost většiny občanů voličů, jsou kromě trapnosti neuctivé a popírající logiku. Lidé, kteří logiky sami nemaje, kteří ztratili i zbytky soudnosti se každoročně u všech možných oslavných příležitostí na improvizovaných pódiích scházejí, aby poučovali národ o demokracii, aby tento národ zastrašovali úbytkem demokracie, či návratem do časů minulých. Ve skutečnosti se však oni sami stále v této minulosti nacházejí a jsou to právě oni, kdo tuto minulost chtějí znovu a znovu křísit.

Proč si v minulosti tolik libují?

Protože si v té minulosti zažili svých "pár minut slávy" a opět by chtěli tento pro ně blahodárný pocit, znovu vrátit zpět. Ano. Těmto lidem nikdy nešlo z pozice vlastenectví o národ a jeho občany, těmto lidem vždy šlo a vždy půjde jen o jejich vlastní ego, o jejich vlastní "malou domů" do jejich bezedných peněženek a to na úkor svých spoluobčanů. Těch spoluobčanů, kteří jim ty peněženky již více jak celé čtvrtstoletí, bohatě plní ze svých těžce vydřených a mnohdy pro ně samotné nedostačujících peněz na důstojný vlastní život.

Jsou to vůbec demokraté?

Ne, nejsou. Samozřejmě že nejsou, jen si od toho roku 1989 na ně hrají a stále nechtějí pochopit, že hra už skončila! Neustále lidem vnucují "demokracii", kterou si vysvětlují po svém, a kterou tak neuvěřitelně ve všech možných a nemožných pádech slovních hříček překroutí, že tomuto svému podání vlastní demokracie snad i věří... Nevím, nevidím jim do hlav, ale spíše je podezřívám, že moc dobře vědí, co tímto pokřiveným pohledem na demokracii sledují. Tímto se uzavírá kruh veškerého dění stále dokola, a to lidmi, kteří sami z něj nehodlají vystoupit právě pro výše uvedené.

Prezidentská namlouvání a “činnorodost” našich médií

První máj jak vyšitý, pošlapaný odkaz 17. listopadu. Místo oslavy svobody brutální Drahošova propaganda. Zhnusený Petr Žantovský hovoří o plivnutí do obličeje

Slovenský poslanec Blaha k 17. listopadu: Naši tátové postavili po válce republiku na nohy. Mám místo nich oslavovat nějaké ožraly a privatizátory? Nikdy

Peníze z ČEZu pro straníky. Umělec naložil všem nepřátelům Andreje Babiše

Ventilují si špatné svědomí, pokud však nějaké mají.

Přehlídka těchto kazisvětů na "oslavě" sedmnáctého listopadu, kdy tvůrci tohoto podvodu mají plná ústa demokracie, aniž by tu skutečnou demokracii ctili, byla více jak výmluvná. Sedmnáctý listopad roku 2017 nebyl oslavou, byl pouze jejich agitkou, kde nám opět bylo naznačeno, že my, občané, jsme hloupí a že oni nám dobře radí stylem "přemluv bábu, přemluv dědu", koho musíme volit v lednu za našeho společného prezidenta...Už se smiřte vy minulostní fosílie s tím, že demokracie je tolerance. Vy nejste tolerantní, nectíte demokraticky zvoleného prezidenta, kterého nejen nemístně urážíte a vydíráte, ale dokonce jej i předčasně pohřbíváte. Totéž platí o volbě voličů, vašich spoluobčanů, kteří ve svobodných volbách naznačili koho si přejí za své zástupce v parlamentních lavicích. Pokud se s tímto nedokážete ve své nabubřelosti smířit, nejste demokraté. Nikdo vás nenutí, abyste zbožně shlíželi k prezidentovi, který si lid zvolil přímou volbou, ale sami byste měli tuto volbu demokraticky přijmout a snažit se příště svými činy, ne vnucovanými doporučeními a " radami" či dokonce hrubými plivanci, změnit. Ty činy však musí být vlasteneckými a sounáležitými s lidem vlastní země, nikoliv zrůdnostmi tuneláže národních hodnot a zrůdnosti, kdy jste dokonce vytunelovali i vlastní slovo "demokracie", které je ve vašem podání jen prázdným obalem bez skutečné náplně, jakou demokracie, ta skutečná demokracie, obsahuje.

Slova, která přednesl pan Tomio Okamura v den, který měl být svátkem...

Dnes jsme uctili památku obětí boje proti fašismu a nacismu při pietním aktu před Hlávkovou kolejí v Praze, kde byl ubytován Jan Opletal, a následně jsme se přesunuli na Národní třídu, kde jsme si připomněli výročí boje za svobodu a demokracii. Děkuji členům SPD Praha za účast!

Vážení spoluobčané, drazí přátelé, dovolte mi Vám popřát v tento sváteční den nejen hodně zdraví a štěstí ve vašich životech, ale také do budoucna trochu té demokracie, kterou občané v bouřlivých dnech po 17. listopadu po celé naší republice žádali. 17. listopadu 1989 a v následujících měsících, lidé na ulicích žádali demokracii a to demokracii skutečnou, žádali přímou volbu a odvolatelnost politiků, žádali možnost hlasovat v referendech o zásadních problémech a tématech. Krom toho žádali také spravedlnost a férovost.Čeho jsme se dočkali? Přímou volbu a odvolatelnost politiků, kterou paradoxně obsahovala komunistická ústava, nové elity nejprve využili k odvolání poslanců, kteří se bránili zvolit prezidenta Havla a následně ji z Ústavy odstranili. Přímou volbu prezidenta a dalších politiků sice občanům elity v čele s Havlem slíbili, ale protože v přímé volbě by tehdy vyhrál Dubček a ne Havel, tak k ní nikdy za Havlova života nedošlo. Samozřejmě nedošlo ani na uzákonění referenda - ačkoli nová ústava s ním počítala a dodnes počítá - a pár lidí v nové sněmovně ho dokonce prosazovalo.

Od demokracie se v tichosti upustilo, místo sociálně citlivého státu přišel divoký kapitalismus bez pravidel s bezedným rozkradením veřejného majetku, který stát připravil o biliony korun a o majetky, ze kterých tehdy stát financoval důchody, zdravotnictví nebo školství.

Spravedlnost a férovost nejen nepřišla, ale vláda elit přinesla bezbřehý klientelismus, beztrestnost a miliardy pro ty, kdo mají ty správné kontakty na správných místech, a pro neprivilegovanou většinu naopak bídu, justiční zločiny a řádění lichvářů a exekutorů.

Na bezskrupulní zradě všech ideálů 17. listopadu se paradoxně podíleli hlavně ti, kdo se dodnes pokrytecky k jeho tradici hlásí a promenádují se každý rok po Národní třídě. Divím se, že je hanba nefackuje, když už je „nefackují“ zrazení občané. Jsem v úžasu nad drzostí těch, kteří mají plná ústa demokracie, ale 28 let ji dennodenně pošlapávají, v praxi ji odmítají a zcela otevřeně říkají, že lidé si nejsou schopní sami vládnout, protože nejsou dost kvalifikovaní. Nikdo se zdravým rozumem, ale nemůže nahlas tvrdit, že občané by byli tak nekvalifikovaní a dovolili by tuhle zemi tak rozvrátit a rozkrást, jako to dokázali naše rádoby demokratické elity.

Občané by neprodali za hubičku státní firmy a nepřipravili by stát o zdroje příjmů, ze kterých byla financovaná většina rozpočtu. Žádný z našich občanů by nikdy nedaroval Bakalovi OKD nebo Koženému Československé loďstvo, aby pak následně musel stát zvyšovat daně, které výpadek státních příjmů nahradily. Žádný prostý občan tak hloupý není, aby tohle udělal, ale většina tehdejších politiků byla tak neodpovědná, sprostá nebo možná i hloupá, že toto bez ostychu udělala.

Pár týdnů před dnešním svátkem proběhly volby. A tento sváteční den, vážení občané, vám slibuji, že já i naše hnutí SPD uděláme všechno pro to, abychom deficit demokracie v České republice napravili. Ve Sněmovně předložíme znovu zákony, které žádali občané po 17. listopadu, zákony které přinesou skutečnou demokracii a kontrolu vás občanů nad elitami, zákony které nastolí spravedlnost v naší zemi. Je to zákon o referendu, o přímé volbě a odvolatelnosti politiků a o jejich přímé hmotné odpovědnosti. Je to hodně pozdě, ale navzdory tomu na demokracii a spravedlnost nesmíme nikdy rezignovat.

Přeji vám ještě jednou krásný svátek a demokracii a spravedlnost ve veškerém životě.

Je smutné, že skutečné činy, jak je stále nastiňují skuteční demokraté, jsou záměrně potlačovány. Vidíme to v přímém přenosu, kdy lidé, nově zvolení za naše zástupce, se při vyčerpávající snaze sestavit smysluplnou vládu panem Andrejem Babišem, se spíše, než zástupci, chovají jako tupci. Tupci, kteří ani nechápou, že tím, jak se chovají směrem ke snaze pana Babiše a všech skutečných demokratů, kteří tu snahu také jako on mají, se tímto zpronevěřili vlastním voličům. Vaši voliči si přáli a přejí jen jediné a to, abyste už konečně začali pracovat a neházeli ve své uraženosti klacky pod nohy těm, co mají dobrou vůli napravit vše, co jste právě vy pokazili.

Osobně přeji všem lidem dobré vůle vše dobré a věřím, že pan Babiš sestaví smysluplnou vládu, kde nakonec bude převažovat moudrost skutečné demokracie, nad čerstvě seskupenými tzv. demokraty, kteří toto slůvko opět zneužili ve svém názvu. Jsou to strany zhrzených lidí, nyní na štěstí jen lidí ze stran s nízkým zastoupením a tím velmi nízkým potenciálem o čemkoli rozhodovat.

Svůj čas jste promarnili, teď je na řadě nové a já věřím, že pokrokové myšlení těch našich zástupců, kterým jsme dali příležitost ve svobodné volbě.

Milena Poláková

Autor: Milena Poláková | sobota 18.11.2017 10:35 | karma článku: 40.95 | přečteno: 2265x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.71 | Přečteno: 137 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.08 | Přečteno: 193 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.65 | Přečteno: 601 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 527 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 110 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1814

Jsem žena, které není lhostejno to, jak jsme v ČR hluboko klesli. Jsem přesvědčena o tom, že povinností nás všech je ODSTRANIT neúprosný, nelidský systém, který produkuje války a hladomor, který umožňuje politikům podvádět, na úkor vlastních spoluobčanů… Pokud tak neučiníme, nemáme pak ani právo si na tento již přežitý a nefunkční systém stěžovat! moje již neudržované začátečnické stránky :-) milepola.webgarden.cz/

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...