Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Základní příjem je nefunkční hovadina. Všechny debaty "zasvěcených" kolem něj se vedou jen ve třech rovinách: roboti nám už zítra vezmou práci, světový kapitál vlastní 98% všeho bohatství a dejme lidem prostor k vlastnímu rozvoji a budou se dít zázraky. Ale žádná, opakuji žádná taková debaty nezodpoví konkrétně jak by to mělo fungovat, ani nevychází z reálu. Vždy jen z imaginárních hrozeb a tužeb. Mimochodem, když jsem vás tak četl vzpomněl jsem si, proč Okamura nazval komunismus nejspravedlivějším uspořádáním. Dávám odkaz na nepodmíněný příjem a můžete mi ho reálně vyvrátit.

https://petrpetrburian.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=625546

0 0
možnosti
Foto

Jestli by nebylo lepší snížit vysokou daňovou zátěž, zrušit všechny skryté daně a pak by možná žádný nepodmíněný základní příjem nebyl nutný. Případně by bylo možné uvažovat o zkrácení pracovního týdne.

0 0
možnosti

To kašpárkovské divadlo takdy bylo hlavně v letech 2007 a 2013

0 0
možnosti
Foto

můžete alespoň naznačit, v čem jsou nastávající volby klíčové a co nového nastupuje.

Předem děkuji za vyčerpávající odpověď.

4 0
možnosti

O nepodmíněném příjmu jako o všeléku na neduhy naší země tuhle mluvil v rádiu náčelník politické strany "Národ sobě". A řeknu vám - to byl zážitek...

5 0
možnosti

Ano, konečně budeme mít něco víc než komunismus. Někteří kteří nechtějí dělat a jen se flákat. Nyní budou mít zaručený příjem. Proč?

2 0
možnosti

Tohle jde opravdu ještě daleko za ten komunismus.

Komoušům lze vytýkat mnohé, avšak rozhodně ne to, že by propagovali život bez práce. Právě naopak: Budovatelské písničky hovořily o práci, všude po městě visely ty známé transparenty žlutými písmeny na červeném pozadí "Jak budeme dnes pracovat, tak budeme zítra žít" nebo "Poctivou prací za splnění závěrů XVII. sjezdu KSČ".

1 0
možnosti

Já bych raději zůstal u adresných sociálních dávek než u plošných. V době hospodářského růstu nevidím ani důvod něco takového řešit. Možná v době hluboké hospodářské krize by si státy mohly od centrálních bank vzít nově emitované peníze a rozdat je lidem, aby se nastartovala poptávka po zboží a službách.

1 0
možnosti
Foto

Mohla byst uvést, ve které zemi se tento "pokrokový fenomén" uplatnil, že by se jim nutně musela zabývat naše vláda?

9 0
možnosti

Je to divné, ale souhlas s vámi.

0 0
možnosti

Základní příjem pokládám za poslední krok k totalitě.

5 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1814x
Jsem žena, které není lhostejno to, jak jsme v ČR hluboko klesli. Jsem přesvědčena o tom, že povinností nás všech je ODSTRANIT neúprosný, nelidský systém, který produkuje války a hladomor, který umožňuje politikům podvádět, na úkor vlastních spoluobčanů… Pokud tak neučiníme, nemáme pak ani právo si na tento již přežitý a nefunkční systém stěžovat! moje již neudržované začátečnické stránky :-) milepola.webgarden.cz/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy