Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to jako vždy. Dobrá myšlenka, na prvý pohled uskutečnitelná a velmi, velmi líbivá. Všichni kdo chtějí dostávat něco za darmo, musí si uvědomit, že nic takového, jako je zadarmo neexistuje v prostředí omezených zdrojů. Tedy v tom prostředí ve kterém žijeme. I když by se dalo říct, že systém garantovaného příjmu již máme a to ve formě příspěvku hmotné nouze. Dále je třeba si uvědomit, že rozdáním peněz nezvýšíme počet dostupných statků. Pouze dáme lidem možnost aby si od někoho něco koupili bez toho, že by sami vyprodukovali nějakou hodnotu o kterou by zase stáli jiní lidé.

Existuje hodně rozborů pro i proti ale jisté je jedno. Rozdáním peněz všem, nic nezlepšuje. Jen vytvoříme kastu nárokujících si příživníků, které bude muset někdo živit, šatit, a poskytovat jim služby v potřebném rozsahu aniž by oni sami museli pro někoho druhého udělat cokoliv užitečného.

4 0
možnosti
Foto

Mýlíte se. Tu kastu parazitů tu již máme. Tu by nevytvořil systém se ZP. Systém ZP může nahradit ten stávající nepřehledný, drahý a vedoucí k sociálnímu kolapsu. Může tu kastu parazitů značně omezit, Záleží jen na nastavení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1814x
Jsem žena, které není lhostejno to, jak jsme v ČR hluboko klesli. Jsem přesvědčena o tom, že povinností nás všech je ODSTRANIT neúprosný, nelidský systém, který produkuje války a hladomor, který umožňuje politikům podvádět, na úkor vlastních spoluobčanů… Pokud tak neučiníme, nemáme pak ani právo si na tento již přežitý a nefunkční systém stěžovat! moje již neudržované začátečnické stránky :-) milepola.webgarden.cz/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy