Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pani Poláková,děkuji za váš článek.Jsem už hodně starý (80) kéž by vás bylo víc,hlavně vás mladých. Já na ty naše "vlezdozadky" mimo jiné Dinsbír,Šabatová atd.nemám slušných slov.Snad volby pomůžou se jich zbavit.Ještě jednou Vám děkuji:

0 1
možnosti
Foto

Zdravím Vás pane Hejleku. Já děkuji Vám za kladnou reakci. 

Věk není třeba řešit, každý jej máme takový, jakou máme mysl. Vy jste mlád svou myslí, takže o stáří není v tomto případě třeba hovořit. Věřím tomu, že volby budou předčasné a hlavně tomu, že voliči už vědí, kdo je kdo, koho volit a koho už nikdy víc. A věřte, i mladí lidé jsou rozumní, jen nejsou tak vidět a slyšet, kromě těch, které jsou protěžovaní v proradné ČT :-)

Mějte se moc hezky a děkuji, potěšil jste mě.

0 1
možnosti
Foto

Moc hezky napsáno! Souhlasím! R^

A také odpovím na Vaši otázku z článku - kde jsou všichni mocní vůdcové Evropy, moralizující humanisté, sluníčkáři, Havlisté, knížata, Dienstbieři, Šabatové, apod.

Všichni tito teď budou plni pokrytecké "solidarity, zděšení, soucitu, soustrasti, atd.". A nikdo z nich ani milimetrem nepřizná svůj podíl, že to je také on osobně, kdo má tyto věci také svým způsobem na svědomí. On nikdy ne, to někdo jiný, druhý, ostatní, jacísi hrozní teroristé, a také xenofobové, islamofobové, fašouni a nácci samozřejmě, prostě kdokoli - jen nikdy ne on! Rv

3 1
možnosti
Foto

Děkuji pane Mazurku, nic víc, nic mě nenapadá. Mějte se hezky V

0 1
možnosti

Škoda, že si v blogu mimojiné ohříváte i svoji komunistickou polívku. Nebýt Vámi tak nenáviděných USA, dnes byste tu nepsala česky, ale jinou řečí nebo byste se ani Vy ani já ani nenarodili. Co napíšete na námitku, že velká část imigrantů utíká před těmito muslimskými radikály? Na jednu stranu chápu motiv útoku jako odplatu za angažmá Fr. v Sýrii.(dobrá, stáhneme naše příp. vojáky z konfliktu, aby časem posílený IS mohl proniknout i na naše území) ale co řeknete na motiv útoku jako nenávist k evropským hodnotám - kam až chceme ustupovat? Co si vyberete - pošleme našich pár vojáků do Sýrie ke zdroji nebo je necháte donekonečna hlídkovat kolem našich hospod a supermárketů, metra, letiště atd? Nemáme dost lidí ani na ochranu hranic a už vůbec si nemyslím, že bychom tento úkol zvládali sami vlastními silami bez spolupráce v rámci EU. Myslím, že cesta ven, sice bolestná, je společnými silami EU a USA potlačit IS v jeho sídle i za cenu, že se naši vojáci budou vracet domů v rakvích a dílem více policie a armády v ulicích.

3 5
možnosti
Foto

EU a USA na Islámský stát nijak netlačí, ti jej naopak podporují proti Rusku v Sýrii Rv

4 2
možnosti

Výborný článek a karma pro Vás. Věřím že ve Francii jakou jste popsala se najde dost odvážných mužů , kteří si sjednají pořádek i bez patolízalské , probruselské vlády.

6 0
možnosti
Foto

Děkuji pane Prokeši. I já v to věřím, ale věřím také, že se najdou i odvážné ženy a jedna tam dokonce je už dost v kurzu :-)

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zavrit-hranice-vyzbrojit-Francii-zavirat-mesity-Vystoupila-Marine-Le-Penova-Mame-to-cele-cesky-408251

0 0
možnosti

Taky to tak citim a vidim...diky...karma

3 0
možnosti
Foto

Děkuji i já Vám pane Vlcku, udělal jste mi radost.

0 0
možnosti

Milá paní Mileno !

Máte svoji pravdu i nemáte.Bohužel se do vedení celého lidstva dostali nepřátelé lidí.Asi to tak muselo být a nyní musí nastat změna.Vůbec za nic nemohou Muslimové,židé,Budhistě,křesťané  a lidé bílí i barevní. Lidé ve své podstatě mohou spolupracovat bez ohledu na své náboženství či barvu pleti.Jde o to lidství a rovnost lidí na celém světě. V posledních letech se bohužel situace shoršovala a jsme tam, kde jsme.Není to dobrá doba, ale současná krize může věci jen urychlit. Doufejme,že společenské zákony fungují tak, že k lepšímu.

0 0
možnosti
Foto

Milý pane Bedřichu, děkuji za hezké oslovení a k Vašemu příspěvku. Sám jste si odpověděl touto větou: "V posledních letech se bohužel situace zhoršovala a jsme tam, kde jsme."

Píšete, že mám i nemám svojí pravdu. Každý máme i nemáme právě tu svojí pravdu, nejen já, ale i vy. Důležité je, tu pravdu vzájemně dolaďovat. Nevím, jak Vám to vysvětlit, ale vylaďovat v tom smyslu, že povedeme o těch našich pravdách vzájemný dialog mezi sebou, později také mezi národy a to bez emocí a s nadhledem a pokud možno, což považuji za nejdůležitější, s logikou a trochou toho selského rozumu. Dolaďovat v tom smyslu, že se nebudeme bát se zbavit již neplatných konvencí a klišé, na kterých trvají právě ti, co nás vedou do zmaru. Právě to, co píšete, že za nic nemohou jednotlivá náboženství a lidé různých etnik, tak to je to, s čím, právě pro tu Vaši zmíněnou větu nesouhlasím. Zatím nenastal ten pravý čas. Dnes již musíme použít právě tu logiku k tomu, abychom se pak nemuseli mezi sebou dohadovat, kdo a proč zavinil náš pád. Musíme tedy brát, bohužel, tyto lidi, v tento zmatečný čas, jako naše nepřátele. To je totiž v této době, která je nahraně, jak píšete, obyčejný pud sebezáchovy. Až se vrátí vše do svých vlastních a logických kolejí, teprve potom musíme hledat přátele bez rozlišování vyznání, či barvy kůže. Čas k tomu snad nastane po tom našem výprasku, protože pokud se svět změní a já věřím, že změní a to směrem k dobrému, pak uvažujme jak dál s tou myšlenkou, že nebudeme hledat své nepřátele ale naopak skutečné sounáležité přátele. Čas se zrychluje a tak pracuje pro nás a to je dobře. 

Tak takto neskromně jsem s Vaší myšlenkou naložila já a sám uvažte, zda se naše jednotlivé pravdy, či nepravdy, nakonec v nějakém bodě sejdou, jako rozumné.

1 0
možnosti
Foto

P35e12t11r 16H73a86n49n40i48g

14. 11. 2015 16:22

Je to dobré, že takový silný, emotivně laděný blok napsala nepolitička. Chtěl jsem také reagovat, ale počkám až opadne vlna reakcí a přijdu s realistickým nastíněním konkrétní obrany. Zatím říkám: Je třeba vší silou a jakýmikoliv prostředky nepovolit ilegální imigraci na naše státní území. I když to nebyli v Paříži noví imigranti, byla to třetí generace. Čili bohužel, žádné slučování rodin. Vystoupit z mezinárodních konvencí a úmluv (Ženevská úmluva o slučování rodin) a vystoupit ze všech závazků, které nám brání účinně se bránit. Jsme ve válce, jak řekl francouzský prezident Hollande. Alespoň teď mluvil pravdu, na rozdíl od prázdných slov po Charlie Hebdo.

13 0
možnosti

No právě v tom je to riziko, které si mnozí neuvědomují. Nemusí to být ti současní uprchlíci, ale už jejich mnohdy dospívající děti...

3 0
možnosti

P23e20t28r 40K81a83p27l33a40n

14. 11. 2015 15:59

Po útoku na redakci Charlie hepdo předvedli přední evropští politici dojemnou scénku, když držíce se za ruce prošli ochrankou pečlivě prověřenou prázdnou ulicí a vymysleli heslo "I am Charlie".Jsem zvědav, jaké divadélko jim PR agentury pomohou vymyslet tentokrát. A  také, po kolikátém teroristickém útoku je podobné blbinky konečně omrzí.

4 0
možnosti

Myslím, že se situace od Charlie Hebdo trochu posunula. Pokud se ti stejní politici zase "chytnou za ruce" a místo rázných činů budou zase někde prohlašovat něco jako "my se nedáme zastrašit... musíme být jako Evropa semknutí a jednotní... více Evropy a vydržet... " tak jsem si skoro jistá, že to tentokrát nadzvedne prostý lid, který vezme vidle a půjde jim sdělit svůj pohled.

5 0
možnosti
Foto

Díky pane Petříku. Nyní odejdu, ale v noci se sem vrátím a ráda si přečtu Váš blog. Fakt mě udivují ti, co vůbec nechápou, oč zde jde, v jak nebezpečné a okrajové situaci se nacházíme. Ale zvládneme to to vím VR^

4 0
možnosti

Příliš emociální a poněkud černobílý názor.... S první částí bych souhlasil, avšak to osočování se mi zdá poněkud nepatřičné...

2 9
možnosti
Foto

Ve Franci je přes 100 mrtvých a to chcete brát s klidem bez jakýkoliv emocí?

Je totiž skutečně otázkou času, kdy podobné útoky nastanou v ostatních zemích Evropy.

9 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS