Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Myslíš jenom na peníze...

Možná se ptáte, čím tato básnička "zamrazí"..Lidé se pachtí, pracují a výsledkem je mnohdy nedostačující příjem. Práce by měla člověka uživit. Žijeme v době, kdy tomu tak často není. Proto to hororové "PROČ"! Chceme takto opravdu

( )

Tak jsem tu opět, opět s mou velmi malou, ale výživnou tvorbou:

Proč

VENKU UŽ SVÍTÁ, RÁNO TĚ VÍTÁ, ODCHÁZÍ NOC.

RÁNA NEMÁŠ RÁD, NEMOHLS ZAS SPÁT,

TĚŽKÁ TO NOC!

RÁNA NEMÁŠ RÁD, PŘESTO MUSÍŠ VSTÁT,

PRÁCE JE MOC!

VEČER SE VRACÍŠ, CHYSTÁŠ SE SPÁT,

NOCI MÁŠ RÁD, VŠAK ZAS NE A NE,

SVÝM SNŮM SE VZDÁT...

HLAVOU SE PLÍŽÍ, TO CO TĚ TÍŽÍ,

TÍŽÍ TĚ MOC.

TVŮJ STÍN BLOUMÁ PO CHODBĚ,

TEN SPLÍN JE V NEJHRŮZNĚJŠÍ PODOBĚ…

PRÁZDNOTA TVOJÍ PENĚŽENKY,

PTÁ SE TĚ, „KDE VZÍT NA SLOŽENKY ?“.

JÁ SE PTÁM, Proč?!

Proč svou tvorbu nazývám "výživnou" :-)? Protože sedne této době a realitě dneška v naší předobré vlasti zvané Česká republika, jako hrnec na...jistě sami dosadíte:-).
Ano, ta republika, kterou mnohé národy ani neumí ukázat na mapě a amíci si ji dokonce pletou s Čečenskem....Právě ta, naše milovaná, jágrovsko-gottovská republika, je v problému.
Čeho se ten problém týká? No, jak jinak! Peněz přeci:-)))))
Také myslíte často na peníze? Já tedy se přiznám, že ano.

A že by Marta Kubišová mohla o penězích a lidech, kteří myslí výhradně na peníze, povídat!!

Že, Helenko:-)

Video nám však názorně ukazuje jinou věc a sice to, co by se mělo stát, to samé, co pánovi myslícímu výhradně na peníze, tomu, co tam hází bankovky do kufru, jakoby byly jeho :-))), mimochodem nepřipomíná vám to naše politické harpagony a chamtivce napříč všech našich politických stran? Mě tedy ano!

...Tedy co by se mohlo stát všem korumpujícím a korumpovaným lumpům, padni komu padni, jak s oblibou říká náš pan prezident.

Ten nynější..Ten původní říkal něco jiného a také to dokázal skutkem, avšak v jeho ješitném, neomylném panství, skutkem, nad kterým snad ani v jeho případě nezůstává rozum stát.

A já se znovu ptám, proč by se pouze mohlo stát, (to co se děje v závěru písničky tomu pánovi, co myslí dle Marty jenom na peníze) a proč se to nestává a dokonce se to amnestuje?!

Připadá vám to směšné? Mně tedy ne!

A proto myslím na peníze, které kdysi v našich krajích bylo zvykem získávat odjakživa prací, což dnes už zřejmě neplatí.

Dnes se peníze, když dojdou, anebo se mají lichvářky půjčit na "záchranu", tisknou, protože kde by se jinak braly, že? Když docházejí, nejsou ničím podloženy, nejsou podloženy ani lidskou smysluplnou prací, natož zlatem. Jsou virtuální, jsou poplatné dnešní nesmyslné době, době, kde život člověka je ponížen šikanou peněz, které vládnou a ony vládnou prostřednictvím lidí zaprodaných mamonu...

To je stále slyšet, jak EU vydá tam a tam tolik a tolik miliard € na záchranu toho a toho...Záchrana ve skutečnosti není možná , je dokonce nereálná. Úroky z úroků zaplatit prostě nelze. Je to jen ohlupující hra "z prstu vycucaných čísel".

No a u nás se peníze "dělají" jak? Tunelují, přerozdělují, podplácejí na zakázkách, peníze se také dokonce "dobrácky" půjčují za lichvářký úrok..To se to pak vydělává!!! Vydělávají tak všichni, co to tak umí, co jsou u zdroje a jsou tam dvacettři let a stále tytíž, jen k nim přibyli kamarádíčci, kmotři a jiná sobecká havěť, parazitující na nás všech, na sousedech, na maminkách s dětmi, na důchodcích, na lidech mladých, starých, smutných, nedoceněných, ponížených, protože přeci oni si za to mohou sami, oni jsou ti neschopní, TO MY JSME TI SCHOPNÍ, ať se každý o sebe stará jak umí sám. Oni ale již neřeknou, že jsou hlavně VŠEHOSCHOPNÍ.

To se to pak tuneluje, to se to ničí životy lidí, kteří sice pracují, ale přesto nevydělají na slušný život!

PRACUJÍCÍ CHUDOBA!

Tento stát, kterému "vládnou", nikoliv, který smysluplně spravují, určití neempatičtí, sobečtí lidé, dělá z vlastních spoluobčanů bezdomovce!

Sociální dávky nikomu nepomohou, jsou vypláceny i lidem, kteří pracují, v podobě příspěvků na bydlení a jiných nedostačujících podpor, místo aby, jak by to mělo být ve zdravé společnosti, pobírali finanční pomoc pouze lidé nemocní, lidé bez práce, invalidé, maminky na mateřské a lidé jinak potřební. Na tyto dávky se vynakládá spousta peněz i vzhledem k placeným úředníkům, kteří dávky přerozdělují a rozhodují o jejich přiznání. Lidé, kteří pracují, by se měli uživit svou prací. Pokud tomu tak není, nelze se divit, že státní kasa chudne. Přesto sociální pomoc nefunguje jako například v Německu a nic v našich poměrech neřeší, a když k tomu všemu připočteme mafiánské zlodějiny ze strany politiků a jejich stoupenců a kamarádíčků, je státní pokladna na štíru o to víc...Potom se to ovšem svede na naší menšinu a na ty, co si pro dávky jdou, na důchodce, kteří i když si snaží přilepšit k nízkým důchodům, pro jistotu Kalousek a spol. nehorázně za tuto snahu ještě zdaní. Lidé a rodiny skutečně v nouzi, kteří se byť i když pracují prostě neuživí, tento stát nedokáže smysluplně podpořit.

A tak se zde opět ptám, Proč?!

Kdo za tím vším marasmem stojí? Je to záměr? Jak je možné, že Čech v montovnách buzeruje Čecha ve prospěch cizího kapitálu, cizího zisku? A nejen v cizích montovnách či nadnárodních řetězcích jsou při těchto směšných almužnách uráženi vlastní lidé a spoluobčané, kteří se neuživí i když pracují.

Vy znáte odpověď, proč tomu tak je? Protože Čech podráží Čecha, svého spoluobčana, protože nejsme pospolitý národ a protože jsme ty podrazy okoukali od vlastních politiků. To ale není omluva pro to, abychom se takto chovali k vlastním spoluobčanům a sami mezi sebou dále... Kde vidíte budoucnost našich dětí a vnuků, když se takto chováme? Já ji nevidím a mnozí z nás na tu pramalou budoucnost poukazují. Mám obavy, že naši potomci se raději vzdají vlastního domova, a půjdou jinam do cizí země s vyhlídkou na lepší budoucnost a to jen proto, že zde se už nedá žít!

I pan prezident cosi pravil o ovcích a to je v našich poměrech věc nebývalá. Proto níže:

Sebekritický dovětek do řad spoluobčanů:

To se to okrádají vlastní spoluobčané, když jim to ti spoluobčané dovolí tím, že je, parazity, už několik dlouhých let, na věčné časy a nikdy jinak, volí stále a tytéž dokola....

A pak si to pěkně vyříkáme u piva, které nám hořkne víc a víc a není to chmelem, je to dépéháčkem a jinými podrazy na lidi, co makaj, ale nemaj...

A já se znovu a znovu ptám, Proč?!

Na závěr malá poznámka pro upřesnění. Ono je myslet na peníze, a "myslet na peníze".

Když deset procent celosvětové populace myslí na peníze tak, že stále kují pikle, jak je hromadit na úkor zbytku světa, kde dokonce v roce 2013 !!!, umírají na naší planetě děti hladem, což je sprostá, úmyslná, vražda nevinných dětí, které přišly na svět žít... a záměr, ve světě, kde je jinak všeho pro všechny dostatek.

A "myslet na peníze", protože, ačkoliv, mám to štěstí že pracuji, nemám na zaplacení všech základních potřeb...V ČR vyděláváme běžně několik málo tisícikorun.

Já tuto nedůstojnou mzdu ještě více zdůrazňuji rčením:

"V ČR, vyděláváme běžně, pouhé DVĚ PĚTITISÍCIKORUNY!!"

Háček je v tom, že to je zhruba náklad na bydlení a služby s tím spojené! Kde je to ostatní?! Správný poměr by měl být takový, pokud mi zaplatí za práci běžně, většině zaměstnancům, cca 12, 15 tis., tak by měly být povinné platby za služby v desetikorunách a potraviny v mnohem menších částkách.

Není normální vydělat jednou za měsíc např. devět tisíc, za bydlení platit osm!

Je to nejen nenormální, je to hlavně nemorální.

Výhodný poměr, mezi mzdou a povinnými platbami je potom o skutečném žití, nikoliv o ponižujícím přežívání od výplaty k výplatě, v horším případě o živoření s dluhy, které již běžně vznikají proto, že peníze na slušný smysluplný život se v ČR prostě poctivě vydělat nedají...A to je ten úmysl a záměr těch deseti procent hamounských psychopatických zrůd, které tak dál hromadí obrovské sumy peněz pro sebe, nepoctivě a neomaleně dál.

Taková politika nutně plodí NEDOSTATEK. Lidé nadmíru zchudli, enormně napříč světem vzrostla nezaměstnanost, zaměstnaní nejsou dobře zaplaceni, vznikl nový pojem, tzv. "pracující chudoba"... Chudoba a nezaměstnanost a s tím spojený nedostatek všech lidských potřeb a hodnot, plodí ve světě zlo a zvyšující se kriminalitu. Příčinou tohoto zla jsou výše zmíněné parazitující klany a ty si již tak podřízli pod sebou vlastní větev, že jsou si toho pozdě, ale přece, vědomy. Ta větev je nalomena již tak na tenko, že dopomohly svou nenažraností tomu, že se tento peněžní neurvalý a šikanující systém zhroutí, jako domeček z karet ve známé karetní hře.

Ze srdce věřím, že se tento pád přežitého systému uskuteční,

a všem dobrým lidem změnu systému k lidštější podobě, kde panuje sounáležitost,

ze ♥ přeji.

Milena Poláková

UDĚLEJME PRVNÍ VELMI DŮLEŽITÝ KROK A PODEPIŠME ZDE PETICI ZA ZÁKLADNÍ BEZPODMÍNEČNÝ PŘÍJEM. JE TO PRVNÍ A NUTNÝ KROK K NOVÉMU SYSTÉMU, KTERÝ NAHRADÍ TEN STARÝ A NEFUNKČNÍ SYSTÉM. PROSÍM O PODPIS KLIKEM ZDE, NEBO NA KTERÝKOLIV ODKAZ NÍŽE.

DĚKUJI ZA VAŠE MOUDRÉ ROZHODNUTÍ!

Řešení všech těch špatností, které jsem vyjmenovala v mém článku se nabízí zde a jsem si jistá, že systém BZP-bezpodmínečného základního příjmu je logicky nastupující a nevyhnutelný pokrokový systém, který je nutné podpořit svým podpisem! EU, která neřeší důležité záležitosti, jako je enormní chudoba, nezaměstnanost, naopak řeší název pomazánkového másla, či tzv. "úspornost" žárovek, se po této mezinárodní petici bude muset konečně zabývat řešením neúnosné ekonomické situace obyvatel EU, a bude moci tak dokázat smysluplným činem, že má právo na svou existenci...

Stručně pro pochopení co je Základní bezpodmínečný příjem, co řeší, kde se na něj vezmou prostředky zde: http://philipptieber.de/misc/kratka-prezentace.ppt

Základní příjem hlavně řeší nezaměstnanost a mnoho problémů v sociální oblasti.

Může v krátké době vymýtit bezdomovectví.
Financování je založeno na spotřebě. DPH je snadno vybíratelná i kontrolovatelná.

Kdo chce více spotřebovávat bude do systému více přispívat.
UŽ Z VÝŠE UVEDENÉHO, SE JEDNÁ O REVOLUČNÍ POKROKOVÝ PŘÍSTUP

Iniciátoři Iniciativy evropských občanů
Osoby předkládající návrh za naši EOI jsou občany 15 členských států EU (Rakousko, Belgie, Dánsko, Francie, Německo, Řecko, Irsko, Itálie, Lucembursko, Nizozemsko, Polsko,
Slovensko, Španělsko, Velká Británie), lišící se kulturou, jazykem, sociálními zájmy a
politickým a náboženským/filozofickým pozadím, avšak sdílející společný pohled, který je
zde prezentován jako dlouhodobé řešení.

Definice bezpodmínečného základního příjmu (BZP)
BZP nenahrazuje sociální stát, ale doplňuje a transformuje ho z kompenzačního na
emancipační sociální stát.
Emancipační BZP je definován následujícími čtyřmi kritérii: obecným, individuálním,
bezpodmínečným a dostatečně vysokým na to, aby zajistil důstojnou existenci a účast ve
společnosti.
Obecný: V principu každý člověk, bez ohledu na věk, původ, místo bydliště, profesi atd. bude mít nárok na získání tohoto přídavku. Tímto požadujeme celoevropský, garantovaný,
bezpodmínečný základní příjem.
Individuální: Každá žena, každý muž, každé dítě má právo na základní příjem na
individuálním základě a v žádném případě ne na základě partnerství či domácnosti. BZP bude nezávislým na jejich poměrech: rodinném stavu, partnerském soužití či konfiguraci
domácnosti, příjmu či majetku jejich domácnosti nebo členů rodiny. Toto je jediný způsob jak zajistit soukromí a předcházet ovládání jiných osob. Umožňuje to jedincům činit jejich vlastní rozhodnutí.
Bezpodmínečný: Základní příjem považujeme za lidské právo, které by nemělo záviset na
žádných podmínkách, ať se jedná o povinnost přijmout placené zaměstnání, být zapojený do veřejně prospěšných prací, či chovat se podle tradičních generových rolí. Zároveň nebude podléhat příjmu, úsporám či majetkovým omezením.
Dostatečně vysoký: Částka by měla zajistit slušnou životní úroveň, která bude v souladu se sociálními a kulturními standardy společnosti dané země. Měla by zabránit materiální
chudobě a poskytnout příležitost participovat ve společnosti. To znamená, že čistý příjem by měl být minimálně na úrovni rizika chudoby podle standardů EU, což odpovídá 60%
takzvaného národního průměrného ekvivalentu čistého příjmu. Především v zemích, kde má většina obyvatel nízké příjmy, a tedy průměrný plat je nízký, by mělo být na určení výše základního příjmu použito alternativní měřítko (např. košík zboží), aby byl zajištěn důstojný život, materiální bezpečnost a plná účast ve společnosti... Více se dočtete níže po otevření souboru PDF.

Toto je jedno z pokrokových řešení, která jsou na spadnutí-ZÁKLADNÍ PŘÍJEM-velmi podnětné video!

http://ekonomickareforma.cz/ormeggiare/index.html



s českými titulky
Název filmu:ZÁKLADNÍ PŘÍJEM Grundeinkommen
švýcarské produkce

http://grundeinkommen.tv/
http://grundeinkommen.tv/?p=263

PDF 460kB ke stažení český překlad

Lidé budou brzy postaveni před otázku svého nového společenského uspořádání, vytvoření spravedlivého a fungčního modelu fungování moderní společnosti. Lze předpokládat, že nebude vůlí vládnoucích elit cokoliv na dnešním stavu měnit. Změnu přinese pouze občan sám resp. jejich dostatečné kritické množství, které změnu prosadí. Industriální výroba, která měla původně osvobodit člověka od těžké práce, likviduje pracovní místa. Pracovní příležitosti klesají.Téměř 90% lidí vykonává práci, kterou by jinak nedělali. Sílí boj o příjem z pracovní činnosti. Lidé se bojí o svou práci. Roste stres ve společnosti. Něco se musí změnit. Film Základní příjem přináší zajímavé řešení.

Film můžete shlédnout buď se slovenským dabingem, nebo s českými titulky. Proto jsou zde videa dvě pro jeden film

Zůstaneme v ČR i nadále vždy a jen na chvostu pokroku?

Mapa pokrytí iniciativ BZP (bezpodmínečného základního příjmu):

http://maps.google.de/maps/ms?hl=de&ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=116043360027184738232.00046aa84ce35e39ddcdf&ll=51.303145,12.941895&spn=10.21272,19.775391&source=embed

Řečí jsme se v dizkuzích nadělali dost.

Takže, VŠE JIŽ BYLO ŘEČENO, víme, co je zde v ČR špatně a co by snad ani nebylo špatně, kdyby nás korupčníci neokradli a nezaprodali nás. Pokud chcete skutečně něco pozitivního a smysluplného udělat pro naši malou a zkoušenou, stále dokola ohlupovanou ČR našimi politiky, podepište se zde pod petici. Takto uděláme konečně reálný skutek místo řečí.

Je třeba 16 500 podpisů za Českou republiku, tak se nedejme zahanbit:

Zde je ke stažení podpisový arch. Podepsané podpisové archy, prosím, zasílejte na adresu:

RNDr. Marta Bayerová, Senát Parlamentu ČR, Valdštejnské nám. 17/4 Praha1, 118 01

Důležitá poznámka:

Pokud jste petici za Základní příjem podepsali již elektronicky

z Vašeho PC, nepodepisujte již fyzický podpisový arch, a naopak, pokud jste podepsali papírový podpisový arch, nepodepisujte znovu elektronicky!

Podepište petici k Základnímu příjmu!

Podpis pod

Evropskou občanskou iniciativu

Podpisy platí i elektronicky. Potřebujeme získat celkem milión podpisů z EU,

z toho alespoň 16 500 z ČR.

V PDF jak funguje a co vlastně je, BEZPODMÍNEČNÝ ZÁKLADNÍ PŘÍJEM,

jsou hlavně také citace z Lisabonské smlouvy.

Tyto články, bohužel dosud nejsou plně využity a tak neodpovídají skutečnosti, kterou nyní v EU žijeme. Bezpodmínečný základní příjem by tato ustanovení v článcích Lisabonské smlouvy umocnil a tyto zatím prázdné proklamace by se staly pravdivými a skutečnými pro občany EU i v realném životě.

Pokud ustanovení Lisabonské smlouvy hovoří o důstojném životě občanů EU, měla by EU pro tato již hezky popsaná ustanovení také konečně něco smysluplného dělat....

K tomuto je postrčíme my občané EU tím, že se našim návrhem na naplnění nového "jinak myslícího systému", budou muset konečně a se vší vážností a zodpovědností, europoslanci zabývat.

A opět, když už jsme u těchto výše nezodpovězených otázkách se musím ptát proč
již ČT nemá vyrobené spoty na tuto průlomovou podpisovou akci, proč o této mezinárodní petici na ujednání o bezpodmínečném základním příjmu mlčí například také paní europoslankyně Zuzana Roithová, kandidátka na naši prezidentku...
naši politici a naši europoslanci? Oni snad chtějí zachovat staré a nefunkční ledva přežívající a pouze kosmeticky upravované ekonomické systémy? Ano chtějí, protože jim tyto systémy zotročení národa a zbídačení rodin náramně vyhovují. V tomto systému nalézají spoustu děr v zákonech, které sami tvoří a to se jim velice hodí k tomu, aby zde parazitovali s myšlenkou na svůj osobní, sobecký, vlastní profit.

Vždyť jak jinak si jejich mlčení a nezájem vysvětlit?

Zdroj Alternativa zdola: http://alternativazdola.cz/liferay/o-nas

Základní příjem

zde.

Jak funguje lokální měna

Překlad ze zahraničních zdrojů.

Žlutý tým

Je Facebook Vaším druhým domovem? Kontrolujete ho jako poslední věc před spaním a znovu se připojíte dřív než vylezete z postele? Chcete pomoci s propagací AZ?
Pak se přihlašte do našeho Žlutého týmu. Buď na našich facebookových stránkách nebo nám napište mail.

Každá koruna se počítá

Vás!




_______________________________________

ČR je banánová republika, píšou Němci. To máme tedy vizitku, přátelé občané ČR..

Otrokářský systém - snadno a rychle?

_______________________________________

Klikni na obrázek a přidej svůj podpis evropské iniciativě, za ZÁKLADNÍ PŘÍJEM.

Dej svůj hlas k zajištění základních práv – především práva na důstojný život – jak jsou uvedena
v Listině základních práv EU.

DEJ SVŮJ HLAS LIDSKÉMU A DŮSTOJNÉMU ŽIVOTU V NOVÉM SYSTÉMU

Zpráva od Phillipa Van Parijse

išel čas pro pravou alternativu.

Šance nebyla nikdy větší. Základní příjem má být vyplácen každému bez vyjímky.Každý bude dostávat základní příjem od narození do smrti.Základní příjem má být tak vysoký, aby umožnil důstojný, svobodný a samostatně si určující život. Evropa je jednotná. Využijme šanci.

Skóre22/11/2013
Německo
Belgie
Francie
ESP
4.203 tis.

DOŽENEME V POČTU PODPISŮ POKROKOVÉ OBČANY EU? ZA ČR JE TŘEBA

16.500 PODPISŮ DO LEDNA 2014!!

http://basicincome2013.eu/ubi/line-chart-of-the-collection

Data budou pravidelně aktualizována-označ kurzorem místo na mapě:

Pro překlad do českého jazyka: Klikni na obrázek naší vlajky přímo níže na tomto malém webu, nebo zde vpravo. Druhá vlaječka odkazuje na mapu světa, kde je ZÁKLADNÍ PŘÍJEM diskutován a podporován. U nás je to zatím několik jednotlivců napříč parlamentních i neparlamentních stran, Alternativa Zdola, Piráti..

SES - Schlimbachův eknomický systém a.j.

Po najetí kurzorem na mapku naší malé zemičky se objeví počet podpisů pod mezinárodní petici za ZÁKLADNÍ PŘÍJEM. Bude to dobrý pocit skvěle odvedené práce, jakmile se nad mapkou ČR rozzáří cifra 16 500

Podepisování Evropské občanské iniciativy ve Španělsku. Najdeme i u nás dostatek podpory
a podpisů našich občanů?? ˇ

Podpisová akce v ulicích Švýcarska. Na obrázku je Petr Bouška Čech, žijící a pracující v Ženevě, rodák z Poličky a iniciátor za základní příjem zde v ČR. Obdoba plakátků je již připravena i pro ČR.

Rozhovor

Dr. Franz Hörmann, profesor Institutu korporátních financí na Vídeňské univerzitě autor knihy "Das Ende des Geldes" (Konec peněz) po skončení premiéry filmu Zeitgeist Moving Forward ve vídeňském kině Burgkino Opernring, 8. dubna 2011:

Ano, takže film Zeitgeist Moving Forward se může přirozeně běžnému divákovi zdát trochu utopický zejména závěrečná scéna kdy lidé házejí své peníze před americkou centrální banku (FED) a dávají tím najevo, že už je nepotřebují. Pokud jste však pochopili hlubší souvislosti dnešního peněžního systému pak jste si uvědomili, že už vlastně dnes lidé peníze nepotřebují.
To, co za peníze stále považujeme a spojujeme s nějakou substancí, s látkou něčím cenným, co si navzájem předáváme formou směny ve skutečnosti samozřejmě neexistuje. Je to pouhá informace, číslo a jako takové nepotřebuje žádné médium. To znamená žádný papír. Peníze mohou existovat například pouze jako nějaký záznam v počítačovém systému, co už vlastně jsou, a odtud také vznikají. A to je, když jste tomu porozuměli, také jádrem naší dnešní finanční krize Peníze vytváří soukromé banky prostřednictvím účetního záznamu Soukromé banky mají na tvorbu peněz monopol.
Nikoli centrální banky, nikoli demokracie a způsob, kterým vytváří peníze prostřednictvím nárůstu aktiv která jsou zároveň dluhem, zatíženým úrokem je kořenem dnešních problémů každý je dnes totiž zadlužen exponenciálně narůstajícími dluhy které nejsou splatitelné. - Ve své knize předkládáte poněkud odvážné tvrzení o konci peněz, jak jste knihu pojmenoval ke kterému dojde tento rok 2011. Jak jste to myslel? Proč? - Ano. 'Konec peněz' má několik rovin. Na jedné straně nejsou peníze, jak jim dnes rozumíme ničím jiným než pouze pravidlem hry.
Pravidlem, které říká, že jednotlivci, skupiny lidí instituce a státy musejí splatit své dluhy a splatit znamená včetně úroku. Pokud vezmete toto vážně uvědomíte si, že většina průmyslových zemí už tento rok toho není schopna. Protože co se dnes děje s eurem v podobě tzv. záchranných balíčků není nic jiného, než že staré dluhy splácíme novými. Bohužel ale nové dluhy jsou opět zatížené úrokem. To znamená, je zřejmě, že tyto dluhy explodují a už dnes je jasné, vzhledem k pravidlům této hry že je nelze splatit. To je konec peněz v jedné rovině.
V druhé rovině to znamená, že lidé pochopí že to, co za peníze dnes považují ve skutečnosti nikdy neexistovalo. Peníze, které se tvoří účetním záznamem, nemají žádnou substanci a tudíž nemohou mít žádnou vnitřní hodnotu. Když si toto uvědomíme, můžeme zavést něco podobného penězům totiž čísla navigující lidské chování odlišným způsobem, demokratičtějším způsobem založeným na zákonech a zákonem chráněným transparentně, kdy obyvatelé tomuto způsobu rozumí a prospívá rozvoji lidí. - Co bude následovat po penězích? Čím budeme platit od 1.1.2012 pokud je vaše prognóza správná?
Pokud se naplní to, na čem mezinárodní vědecká síť které jsem členem, pracuje v tuto chvíli pak bychom tu měli elektronickou zúčtovací jednotku která je spojena s kupní silou a která se bude vyplácet pouze a jedině za lidské dovednosti a schopnosti. Lidé dostanou limit na čerpání v rámci individuálních účtů, které budou odpovídat tzv. bezpodmínečnému základnímu příjmu. S ním mohou lidé jednoduše jít nakupovat. Mají kupní sílu a za jakékoli výkon, kterým přispívají komunitě ve formě elektronické sítě, tím že se organizují pro výrobu, budou odměněni kupní silou podle transparentních pravidel, která lze kdykoli upravit.
Cílem ovšem bude rozdělit činnosti, které lidé vykonávají do dvou kategorií První kategorie činností, které lidé dělají rádi protože je to baví, protože se v ní mohou rozvíjet a druhá kategorie - činnosti, které rádi nemají, ale zkrátka je třeba je udělat jako úkol. Lidé dostanou zaplaceno za obě. Více však samozřejmě za ty nepříjemné činnosti. Zvláště budou odměňováni, pokud jsou inteligentní a tvořiví takže se mohou nepříjemným činnostem vyhnout prostřednictvím kreativity. Protože tímto způsob také osvobozují mnoho dalších kdo jsou v podobně nepříjemné situaci.
A za to dostanou super-bonus. To proto, abychom nabídli lidem příležitost se dále rozvíjet. - Tím se dostáváme k další otázce Kdo budou vítězové a kdo poražení této změny? - Ano, zajímavé na tom je že tento nový sociální model není hra s nulovým součtem tudíž, i když tomu mnoho lidí dnes ještě nerozumí nemůžeme si představovat peníze jako nějaký hrnec s konečným počtem zlaťáků. Budeme tedy schopní vyhlásit všechny společenské třídy co dnes známe za vítěze zároveň. Protože budeme v této síti spolupracovat a už v ní nebude žádná konkurence. - Je internet virtuálním modelem této myšlenky?
Protože také funguje v částech jako toto pomocí open sourcu například z kterého má prospěch široká veřejnost, což se mi zdá pěkné přirovnání. - Internet je samozřejmě podpůrnou platformou, pokud jde o technologii a open source software je vcelku dobrou analogií. Můžeme pojmout společnost jako Open Source společnost. Zkusím vám dát příklad v budoucnu už zkrátka nebude nutné, aby výrobce aut vyráběl sám celé auto. Takže Mercedes, Audi, BMW, Toyota atd. které spolu automaticky soupeří si musejí jít vzájemně po krku.
Tito výrobci se budou specializovat na určité komponenty které se budou skládat v automobil na principu lega Takové auto pak bude mít životnost například 30 let protože se budou nahrazovat pouze tyto lego-komponenty, které se poškodí. Tímto způsobem budou výrobci spolupracovat nepotřebujeme už konkurenci ale kooperaci. Uvolní se tím samozřejmě mnoho dělníků ale nebude to problémem, protože si uchovají svou kupní sílu a budou moci dále rozvíjet své schopnosti aby byli společností užiteční na vyšší úrovni.
Klíčová fráze "kooperace namísto konkurence" mi přijde velmi povědomá Myslím, že jsem to zaslechl u skupiny aktivistů "Attac" - Ano "společná ekonomika blahobytu". - Vyplývá z toho také způsob řízení zdrojů, který bere větší ohled na ekologičnost, bio bez tlaku na životního prostředí a jeho poškozování? - Náš nový peněžní systém, jak už jsem řekl, tvoří elektronická zúčtovací jednotka která odměňuje pouze lidské chování. Za mrtvou materii, například za suroviny nebo polotovary zavedeme separátní účetní okruh. Tyto věci už nebudou ceněny.
Takže mrtvá hmota, předměty, už nebudou mít žádnou cenu. Také nebude definováno, že nějaká komponenta musí být vyrobena například z hliníku ale výrobce pouze určí jaké parametry musí materiál splňovat tedy jakou musí mít pevnost, jaký bod tavení atd. a odborníci na materiály zajistí že bude vždy tento materiál který splňuje takové podmínky, dostupný. Nespočívá to už ale v soupeření o nedostatkové materiály ale ve splnění funkcionality to znamená, že kdokoli může požadovat surový materiál a dostane ho.
Pokud nebude fungovat, zkusí se syntéza a odborníci na materiál za to budou zodpovědní a podle své činnosti a své kreativity budou i odměňováni. Výhoda spočívá v tomto: Pokud budeme platit a odměňovat lidi elektronickými penězi za jejich schopnosti a činnosti automaticky tu máme spravedlivý systém protože každý může pracovat na svých dovednostech nikoli však například na zděděné firmě. - To znamená, že konec chudoby je zároveň koncem bohatství? Neznamená to rovnostářství jako za komunismu? - Ne. Budeme zkrátka přemýšlet v jiných kategoriích, v tom je ten fígl.
V této variantě už nebudou bohatí a chudí budou pouze lidé v různých fázích rozvoje. Velmi mladí lidé, kteří poprvé objevují své vlohy, svůj potenciál lidé, kteří jsou již na cestě určitým způsobem lidé, kteří si dali právě pauzu, protože se chtějí stáhnout na rok a rozhlížet se po nových prioritách ve svém životě. Ve všech těchto fázích budou k dispozici noví "zaměstnanci bank", průvodci kteří budou působit jako psychologičtí poradci a budou doprovázet lidi v jejich životě. - Zní to velmi utopisticky. - To ano. - Zdá se, že bezpodmínečný základní příjem je tedy nezbytný.
- Správně, je. A můžeme ho zavést tím, že zřídíme každému účet například použijeme číslo sociálního zabezpečení. Od něho se odrazíme k limitu účtu. Ten je tou kupní silou, kterou lze použít k nakupování rovná se bezpodmínečnému základnímu příjmu. Tímto způsob každý kdo přispívá dostane na účet plusové jednotky, zatímco ten, kdo je příjemcem, dostane mínusové. Tato výměna se zaznamená jako bezrozměrné číslo. Nebude třeba dolarů, eur, těchto dodatků, nic podobného. Ve skutečnosti je cena poměrem hodnoty, vztahem. A ve vztahu rozměr sám sebe ruší.
3 metry děleno 2 metrama rovná se 1,5 bez jakéhokoli rozměru. Historicky nejsou německé marky, české koruny atd. nic víc než pečetí vladaře, který udělil souhlas s ekonomickou činnosti v příslušném teritoriu. Po francouzské revoluci a odstraněním šlechty poté co tvorba peněz byla vyrvána z moci šlechty a převedena bankám vytvořily banky symbol panství jako souhlas s transakcí, s ekonomickou transakcí vytvořenou jako "věc o své vlastní hodnotě" Z toho vzešel materialismus, to znamená imitace měny coby zbožové peníze zatímco spekulanti na rozdílech směnných kurzů parazitovali a vytvářeli tímto způsobem příjem za nic.
Jelikož firmy v reálné ekonomice těmito směnnými kurzy trpí a jsou nuceny se proti nim zajišťovat jak ze spekulování tak z kurzového zajištění - hedžingu banky benefitují. To je ten důvod, jednoduše řečeno. Ano. Takže pokud chápeme zúčtovací jednotky jako věc o sobě, něco o své vlastní hodnotě máme tu všechny ty paradoxy že například zvláště v úspěšných zemích měny čelí tlaku na posilování a naopak čímž opět přesně vznikají kontraproduktivní efekty kterých opět využívají spekulanti.
- Dobrá, předpokládejme, že vaše prognóza je správná a brzy dojde ke konci peněz. Jak se na to teď můžeme připravit? Mám na mysli lidi, co mají úspory... ke kterým nepatřím... lidi, co si dávají peníze stranou. Co mohou dělat, když očekávají konec peněz relativně v pohodě, aniž by se moc báli? - Prvním krokem bude zajistit osobní štěstí, což je jen pocit nezávislý na vlastnictví a majetku a posun směrem k vlastnímu definování svého života. Vlastní určení, co chci od života, které povede k tomu, že se zaměřím na své činnosti a schopnosti to je mohli bychom říci definice nového štěstí.
Peněžní jednotky, které mají lidé dnes k dispozici by měli co možná nejdříve utratit v reálné ekonomice. Lidé to dělají tak jako tak jen tomu špatně porozuměli konvenční ekonomičtí analytici a interpretují to jako ekonomické oživení. Pokud by mělo dojít ke kolapsu měn čemuž pravděpodobně stejně nemůžeme zabránit, postačí když převedeme kompetenci vytvářet peníze, to jest účet pro každou osobu například na ministerstvo sociálních věcí. Všichni máme číslo sociálního zabezpečení. Nepotřebujeme pro elektronické karty do bankomatu nic víc než nový bankovní kód.
Tímto způsobem můžeme nadále používat celou infrastrukturu. Každý člověk, každý občan s číslem sociálního zabezpečení má účet v novém systému. Tvorba peněz se stane úkolem ministerstva sociálních věcí. Můžeme zrušit ministerstvo financí. - To zní jako skvělá zpráva pro všechny co si žijí na vysoké noze. - Ano, přesně tak. Mohou buď utratit své peníze sami v reálné ekonomice, nebo je darovat někomu jinému aby je utratil v reálné ekonomice. - Poslední otázka, která se mi vkrádá na mysl V kontextu hromadění peněz co podvody a kriminální delikty.
Co se stane těmto ubohým zločincům? Co budou v budoucnu dělat? Nebo ti, kteří k penězům přišli za podivných okolností např. je získali od lobistů? Co budou tito chudí lidé v budoucnu dělat? - Nepovažoval bych tyto lidi za chudé. Na jedné straně pravděpodobně trpí strachem z možných důsledků a výčitkami svědomí na straně druhé. Podaří-li se nám uvést v život tento nový systém což závisí pouze na politickém souhlasu obyvatel pak se ho tito lidé nemusí příliš obávat protože nový systém bude fungovat z tohoto pohledu "bez podvodů".
A naším cílem je pouze aby celá populace táhla za jeden provaz zvláště banky ve své nové úloze vzdělávat a poskytovat poradenství se staraly o "databázi znalostí", které propojuje vědění různých skupin a odměňovali za to lidi virtuálními zúčtovacími jednotkami. A i těm, kteří využívali ke svému prospěchu jakýchsi nemorální metod můžetem říct: Nehledáme obětní beránky. Chceme, aby lidé táhli za jeden provaz. A ten, kdo nás tzv. podporuje, může na svou minulost zapomenout. - Děkuji velice za tento rozhovor. - Děkuji.

Franz Hörmann, Otmar Pregetter nad knihou: Ende des Geldes (Konec peněz) podtitul: Cesta k nové eko-sociální společnosti nakladatelství Galia Verlag, 224 stran, pevná vazba Video: ZEITGEIST MOVING FORWARD Video: Dále čekat je bláznovství!

Zdroj:http://spotter.tv/922959-konec-penez.htm

Také velmi podnětný a zajímavý rozhovor

http://basicincome2013.eu/ubi/line-chart-of-the-collection

Rekapitulace: Přes víkend (1.-2. června) jsme se my Češi podepsali jen 19x !! Němci se za stejný víkend podepsali 214x...Jsme snad méně zodpovědni než němečtí občané?? Nezáleží nám na skutečné reformě a zlomu přežitého a nefunkčního systému, který se hodí pouze těm, co z něj profitují na úkor většiny obyvatel?? Pokud tomu tak je, tak si dejte pivko a sedněte si k televizním seriálům, protože asi chcete žít životy jiných! Imaginárních hrdinů. A co vaše životy?... Na těch vám nezáleží?....

22/11/2013
ChorvatskoSlovensko
4.203 tis.tis.

CHORVATI A SLOVINCI, JIŽ DVA STÁTY EU SPLNILI LIMIT A JEDOU V PODPISOVÁNÍ DÁL!!! BLAHOPŘEJEME ♥ ♥

Podpisová akce bude ukončena 14.1.2014, takže máme co dělat, abychom si neudělali ostudu že jsme národ ignorantů, kteří nedbají na pokrok a na svůj profit z nového ekonomického a morálního systému..

Pochvala! 7-9. 6. Jsme se podepsali 86x 10.8. 119x! POD DŮLEŽITOU PETICI když to takto bude denně, tak to dáme:-)

První přelomová tisícovka "1000" je od 24.7. za námi, :-) teď to půjde samo.

JEN TAK DÁL! !

BRZY BUDE PŘIPOČTENO NĚKOLIK SET PODPISŮ Z PAPÍROVÉ PODOBY PETICE :-) JIŽ NYNÍ MÁME bez nezaevidovaných PŘES DVA TISÍCE PODPISŮ

Nehledejme důvody, proč něco nejde. Hledejme cestu, složenou z malých kroků, která vede do našeho cíle. Mějme cíl a vyražme na cestu. A nebojme se vysokých cílů, jsou složené z malých, které dokážeme zvládnout.Nehledejme důvody proč to NEJDE, ale hledejme odpovědi jak to udělat, aby to šlo.

Tento malý chlapec z ukázky filmu je tak moudrý proto, že není zkažený zatvrzelými, pro dnešní dobu již přežitými a hloupými předsudky. A to je moc dobře.

Pokud nás takto smýšlejících bude víc, bude nám všem planeta Země děkovat svou hojností a krásou...

PROSÍM SEZNAMUJTE S TOUTO MEZINÁRODNÍ PETICÍ ZA ZÁKLADNÍ PŘÍJEM VŠECHNY OBČANY ČESKÉ REPUBLIKY, KTERÉ ZNÁTE, OSLOVUJTE VAŠE BLÍZKÉ A ZNÁMÉ STAHUJTE PODPISOVÝ ARCH, DEJTE DO OBCHŮDKŮ A VŠUDE TAM, KDE SE SCHÁZÍ LIDÉ, TŘEBA I DO HOSPŮDKY KAM RÁDI CHODÍTE:-) DĚLÁME TO PŘECI PRO SEBE A PRO NAŠI BUDOUCNOST, KTERÁ NENÍ DALEKO, POKUD JÍ TROCHU NAPOMŮŽEME SVÝMI PODPISY

http://www.vasevec.cz/blogy/prulomovy-okamzik-ve-svacarsku-pripravuji-referendum-o-zakladnim-nepodminenem-prijmu

STARÝ SYSTÉM MELE (žbrblá a drmolí) Z POSLEDNÍHO

Tato památná AKTUÁLNÍ SLOVA pronesl Oliver Cromwell 20.4.1653 v Londýně při rozehnání tzv Dlouhého parlamentu:
"Je nejvyšší čas ukončit vaše zasedání, jež jste zostudili opovrhováním vším
dobrým a poskvrnili všemi neřestmi. Nejste než sebranka a odpůrci blahodárné
správy. Nejste než nájemní ničemové. Svou zemi byste prodali za kus bídného
žvance jako Ezau, svého Boha zradili pro pár drobných jako Jidáš. Je ve vás
vůbec něco dobrého? Existuje nějaká hanebnost, jež by vám nebyla vlastní?
Věřící nejste o nic víc, než můj kůň. Zlato je vaším Bohem. Kdo z vás
neumlčel své svědomí za úplatek? Je mezi vámi alespoň jeden, jenž by
sebenepatrněji hájil zájmy Commonwealthu? Vy mrzké děvky! Což jste svým
nestoudným pletichařením a podlostmi neznesvětili toto posvátné místo a z
Božího stánku neučinili doupě lotrovské? Jak hnusně odporní jste celému
národu, jenž vás pověřil k napravování křivd!
Tak tedy! Seberte si své saky paky, zamkněte za sebou a ve jménu Boha,
jděte!"

Karel Kryl - Necenzurované Noviny (1992/ 30, ročník 2)

"V císařství se udělá nová šlechta, stará šlechta se z části postíná nebo odstraní, aby se znovu renovoval rod této šlechty a sešvagřil se s císařskou šlechtou. Vždycky tomu tak bylo a nastává to
i v této zemi. To je můj názor. To znamená: nebudou tady žádné staré struktury, jsou tady dneska už staronové struktury a nedomnívám se, že komunistická strana je nebezpečná. Právě staronové bolševické struktury – bolševicko kapitalistické - se bojí komunistické strany. Dneska - jak to zní směšně - aby jim náhodou ty nakradené prachy nesebrala."

Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou,
Ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou,
Ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce
a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělají zrádce...

Karel Kryl

Karlíčku, tys to věděl, kam naše "DEMOKRACIE" kráčí...

Podepišme se za ZMĚNU k lepšímu životu společnosti


Za Vaše podpisy děkuji, děkuji zvláště těm dvěma podepsaným lidem, kteří dali dne 24.7.2013 právě dva chybějící podpisy pod prvních tisíc podepsaných :-) ♥

Věnujte prosím pozornost také diskusi, kde se můžete tázat na vše, co Vám není jasné.

Upozornění: Tento článek a některé moje další články, byly velmi rozhozeny po změně administračního systému I DNES. Zmizela videa a obrázky, text se zformátoval jinak, než byl původně. Na opravě článku se pracuje. Děkuji za pochopení. Milena Poláková

Autor: Milena Poláková | pátek 10.5.2013 2:35 | karma článku: 27,69 | přečteno: 15708x
  • Další články autora

Milena Poláková

Stockholmský syndrom, kdy "prasárny" jsou zapomenuty?!

Co je záviděníhodné na SPD? Ptal se jeden diskutér, který tuto stranu "nemá rád". Pokusím se odpovědět ve svém následujícím textu a to pokud možno jasně a stručně. Avšak dá se to jasně a stručně? Toť otázka...

20.2.2018 v 8:32 | Karma: 38,13 | Přečteno: 2629x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Nikdy mě nepodceňujte! Nemáte na to ani právo, ani um!

DEMOKRACIE! Stokrát ohrané, stokrát překroucené téma, kdy ti, co se brání demokracii jsou mimo čas, mimo téma a tím mimo život!!

13.2.2018 v 15:02 | Karma: 29,35 | Přečteno: 860x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Myslet si, že vzdělaní lidé jsou zároveň inteligentní, je velkým omylem.

Samozřejmě to neplatí vždy. Máme spoustu vzdělaných, zároveň moudrých lidí, ti se však sami do popředí ze skromnosti nederou a média, zvláště veřejnoprávní, je prezentují jen sporadicky a spíše v nočních hodinách, jako např. ČT2..

27.12.2017 v 12:21 | Karma: 38,76 | Přečteno: 2365x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Kalouskův blok neznamená seskupení, ale je odvozen od slova "blokovat" a to, vše a vždy!

To, že vrána k vráně sedá, je staré dobré pořekadlo. To, že Kalousek vždy, když mu teče do bot "tvoří", víme z minulosti. Vždyť co jiného je blok demagogů pidistran, než byla Kalouskova tvorba v "průběhu hry", kdy stvořil Top 09?

24.11.2017 v 9:38 | Karma: 36,09 | Přečteno: 1184x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Panoptikum města pražského, aneb manuál, jak neslavit, jak znectít...

Kalendářní svátek památného 17.11. 1989, se nám rok od roku jaksi vymyká z rukou. Ne, že bychom to sami chtěli, chtějí to však ti, které nikdo nezve, kteří se stále vnucují a jsou tímto nejen směšní a ohraní, ale hlavně trapní.

18.11.2017 v 10:35 | Karma: 40,95 | Přečteno: 2265x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Je obrovskou ostudou České republiky, pokud jeden, jediný občan, zemře opuštěn pod mostem.

Není možné, aby v civilizované společnosti v zimě umrzali lidé! U nás lidé však pod mosty umírají běžně. Tudíž, my nejsme civilizovaná země! Politikové se hádají o koryta a na své spoluobčany z vysoka kašlou! Píše se rok 2017!

1.11.2017 v 16:40 | Karma: 25,66 | Přečteno: 838x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Hrají si na důležité a nepostradatelné. Mají však na to?

Oč tady běží? Jako každý rok již po dobu pěti let, kdy máme na Hradě demokraticky zvoleného prezidenta, se Státní svátek znevažuje několika málo velmi postradatelnými existencemi.

28.10.2017 v 2:05 | Karma: 39,05 | Přečteno: 2047x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Kdo, s kým, o čem, pro koho, ukáže čas. Jsou však strany, které budí rozpaky i nedůvěru...

Demokratické volby, jsou demokratické volby a myslet si o nich můžeme co chceme. Karty jsou rozdány, opět rozhodla Praha...

27.10.2017 v 13:07 | Karma: 25,39 | Přečteno: 1085x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Moje volba, moje úvaha, kde prioritou je obyčejný selský rozum.

Kdysi jsem byla voličkou Pirátské strany. Už nejsem. Proč? Poslední kapkou byl jimi iniciovaný soud, s požadavkem zakázat soukromé televizi předvolební debatu dvou lídrů, což je to nejmenší, ale Piráti a cenzura?!...

20.10.2017 v 11:09 | Karma: 19,92 | Přečteno: 959x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Klíčové volby o nástupu nového, náhradou za staré a přežité!

Pomalu a jistě se navrší čas voleb našich nových, a já věřím, že nových, ne těch starých, zástupců a tvůrců našich životních mantinelů...Tyto volby budou však jiné, než jak jsme byli zvyklí. V čem jiné? Jde o vše! Hrajeme vabank!

4.10.2017 v 6:01 | Karma: 11,78 | Přečteno: 590x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Opět měli slovo a opět byli trapní, ba co víc, pohrdali voliči Donalda Trumpa...

Máte slovo s M. Jílkovou 16. 2. 2017: Je Donald Trump pro demokracii nebezpečím nebo nadějí? Jeho opatření proti migraci - ohrozí bezpečnost Evropy? A vžene nás americký prezident do náruče Ruska?

17.2.2017 v 1:08 | Karma: 42,58 | Přečteno: 2972x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Nakonec pravda dosáhla zadostiučinění, a na frak dostala drzost a vyčůranost fanatismu!!

Vše co jsem avizovala ve svých článcích ve smyslu, že karta se obrací, se pozvolna a časem určitě i skokově, naplňuje. Mrazivé dny nám kupodivu přináší jen samé pozitivní zprávy a to je moc dobře!

27.1.2017 v 13:41 | Karma: 41,70 | Přečteno: 2736x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

A do toho všeho přichází Chovanec s Romancovovou. Aneb, dešifrujme prapodivné anomálie (1)

Nový rok se prezentuje přívětivou cifrou, kde je šťastná sedmička a kde součet jednotlivých čísel nám dává jedničku. Jednička je vítěz, pokrok a dobré podnikání, kterému se daří...Bude tomu tak skutečně? Za určitých okolností ano!

20.1.2017 v 0:35 | Karma: 19,21 | Přečteno: 747x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Svoboda v nesvobodě

Blíží se čtvrtá adventní neděle. Je kouzelný čas rozjímání... Zamysleme se. Je moudré být nesvobodný? Nesvobodný ve svobodě? Ve svobodě, která nám je dána do vínku v čase zrození? Kdo nám bere naší svobodu a proč?

14.12.2016 v 8:44 | Karma: 13,43 | Přečteno: 487x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Ortel vyřkl ortel, a vy se ptáte jaký? Pak tápete a jste slepí...

Ať se to komu chce líbí, či nelíbí, skupina Ortel není kontroverzní. Nadávky typu xenofobní, náckovská a jiné hrubosti směrem k těmto umělcům jsou jen ukázkou lidské malosti.

29.11.2016 v 2:10 | Karma: 38,97 | Přečteno: 1662x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Není pražská kavárna jako pražská kavárna. O tom Vás přesvědčí pan prezident Miloš Zeman

Nejsou média jako média. Všeobecně známý fakt. Média tzv. hlavního proudu nám lžou, spekulativně odvádí pozornost od důležitého k nepodstatnému. Ta média, kterým se říká alternativní to nedělají. Patří sem mj. Parlamentní Listy...

23.11.2016 v 4:57 | Karma: 27,80 | Přečteno: 1308x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

ČT už nejen že porušuje zákon o veřejnoprávní povinnosti, ale dokonce online provokuje...

To, že je ČT neobjektivní a neprofesionální víme, ale to, že si dovolí v přímém přenosu, který preferovala na úkor mnoha jiných akcí oslav 17. listopadu, provokovat, je již vrchol její sprostoty a arogance!

18.11.2016 v 7:08 | Karma: 44,16 | Přečteno: 4403x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Naděje přichází s Trumpem, minulost odešla s Clinton, a jak je tomu u nás s tou nadějí?

Také sledujete ty komentáře ke zvolení Donalda Trumpa prezidentem USA, komenty těch, co jsou zváni do ČT? Ani ne tak s podivem, jako spíše s pohrdáním sleduji tyto štěky těch, co si myslí, že jsou vyvoleni mluvit za celou ČR...

12.11.2016 v 9:51 | Karma: 39,30 | Přečteno: 1829x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Zlo odchází, pravda vítězí! Vivat Donald Trump!

Zlatá to slova pane Trumpe jste pronesl, a taková slova, slova pravdy, jsou předzvěstí toho, že pravda dostává konečně navrch před lží, chamtivostí a zlem. Zlo odchází, pravda vítězí!

7.11.2016 v 0:48 | Karma: 34,53 | Přečteno: 1801x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Umět oslavit svátek v úctě a s nadhledem v každé situaci, dovede jen skutečný státník

Není pravidlem, aby politik, který vykonává vysokou státní pozici, byl také zároveň skutečným státníkem. Na naší politické scéně z minulosti, lze toto s čistým svědomím konstatovat v jednom případě, osvoboditele T.G. Masaryka...

29.10.2016 v 1:39 | Karma: 33,78 | Přečteno: 930x | Diskuse| Politika
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1814x
Jsem žena, které není lhostejno to, jak jsme v ČR hluboko klesli. Jsem přesvědčena o tom, že povinností nás všech je ODSTRANIT neúprosný, nelidský systém, který produkuje války a hladomor, který umožňuje politikům podvádět, na úkor vlastních spoluobčanů… Pokud tak neučiníme, nemáme pak ani právo si na tento již přežitý a nefunkční systém stěžovat! moje již neudržované začátečnické stránky :-) milepola.webgarden.cz/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy