Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Myslet si, že vzdělaní lidé jsou zároveň inteligentní, je velkým omylem.

Samozřejmě to neplatí vždy. Máme spoustu vzdělaných, zároveň moudrých lidí, ti se však sami do popředí ze skromnosti nederou a média, zvláště veřejnoprávní, je prezentují jen sporadicky a spíše v nočních hodinách, jako např. ČT2..

Správně hádáte. Blíží se přímá volba prezidenta a tak vymývání mozků mladých voličů, hlavně studentům, je v plném nasazení a síle. Copak o to, naše učňovská mládež, ta je celkem v obraze. Ostatně tomu odpovídá i jejich volba na nečisto, o které se příliš nemluvilo. Zato byla halasně prezentována volba nanečisto na gymnáziích, která se konala souběžně s těmi učňovskými a kde názor na kandidáty byl od těch učňovských odlišný, leč pro mediální obraz více žádoucí... Už zde na tomto příkladu vidíme, že učňovská mládež je upozaďována před studující mládeží. Při tomto vnucování médii, že jeden člověk je něco víc, než druhý, že již student je nadřazen učni, není divu, že nám před očima vyrůstají generace mladých pomatených a z nějakého důvodu již předem nabubřelých kašpárků, kteří více papouškují názory těch preferovaných, než myslí vlastní hlavou. I zde ovšem platí čest výjimkám!

Skromnost se jaksi nenosí, a ten, kdo něco umí vlastním umem a rukama je upozaďován systémem, protože prý vzdělanost na prvním místě! Copak o to, kdyby ta vzdělanost byla skutečně s cílem mít vzdělané oborově zdatné jedince, ale naše školství záměrně produkuje polovzdělané, leč velmi suverénní jedince, bez vlastního logického myšlení a samostatného moudrého nadhledu na skutečnou realitu doby. Před pěti lety těmto jedincům naprosto stačilo neskutečně hloupé divadlo s čírem, stejně hloupě podbízejícího se knížete k těmto nezkušeným dětem. Nechce se mi věřit, že ty študáky tenkrát pouze okouzlil knížecí titul, i když při jejich mladistvé sebestřednosti, kdo ví, komu jsou ještě schopni si sednout na lopatu...

Takže volby jsou již za humny. Máme opět možnost si dle vlastního svědomí a vědomí zvolit našeho nového pana prezidenta. Zástupy těch prakticky stejně nudných, ohraných kandidátů, kdy nic nového pod sluncem, v tom smyslu, že zde je opět nabídka pouhých klonů typu "přemluv bábu, přemluv dědu" a také nabídka šplhounských čír směrem k názorům nositele toho číra v minulém předvolebním čase, nás snad ani nemůže ta jejich uniformita překvapit. Mají na své straně totiž tzv. veřejnoprávní probruselskou televizi, kde se to jen hemží těmito klony s výše uvedenými, pomatenými študentíky z neziskovek, ale i otitulovanými akademiky typu pana neslaného, nemastného, Drahoše. Pozor! I zde máme však světlé výjimky, jakým je například kandidát pan Petr Hannig! Jej a jeho vize, však na ČT tak často nenajdeme a nikdo na jeho kandidátský účet milióny posílat nebude, právě pro jeho pokrokové názory.

Pročpak se asi naopak, na účet pana Drahoše, s vervou předhazovaného veřejnosti, penízky v miliónech jen sypou?! A hlavně, kým se tak velkoryse sypou? A stejně tak panu Topolánkovi, který sice je opakem pana Drahoše, ten je mastný i slaný až moc, ale kdo má paměť, ten si lehce dosadí, kdo jej a proč svými penězi podporuje. Je to tím, že zničující a svobodu potlačující systém si chce zabetonovat pokroku stojící v cestě stav, kdy nemocní mocní už nejsou tak v kurzu a tak jeho adepti prostě a lidově řečeno, blbnou!

Vždy, když "moudra" kandidáta Drahoše čtu, nebo jej sleduji na jeho diskuzích, kladu si přesně tuto otázku z titulku, zda vzdělanost se nutně musí snoubit s inteligencí a se selským rozumem. Hlavně mě však vždy překvapí, jak se takový člověk vůbec může stát profesorem, který vyučuje naši budoucí generaci...

Náš současný pan prezident Miloš Zeman měl tradiční prezidentský projev v závěru roku. A jak je jeho zvykem, hovořil spatra, myšlenky měly návaznost, logika projevu, kdy nejen, že chválil, ale také poukázal na nedostatky a nastínil jejich řešení, je jen důkazem toho, že je člověkem na svém místě. To, že si pan Drahoš a někteří politici všimli hlavně zaťaté pěsti pana prezidenta, ukazuje na jejich povrchnost a nepochopení symbolu této zaťaté pěsti...Tento současný pan prezident není vůbec ohraný, neslaný a nemastný, ani jako člověk, ani jako politik, ačkoliv je také titulem inženýr ekonomie. To, že pan Zeman má titul je zde zdá se, záměrně opomíjeno. On sám se titulem nechlubí...Zde máme jednu velmi výraznou osobnost, kdy titul se skutečně snoubí s moudrostí a s nadhledem, který tento opravdový státník má v sobě pevně zakódován od svých předků. Ano i našimi předky se zde často pohrdá a jejich moudrost, která je stavěna na "pouhé" logice zde není žádoucí, stejně tak jako vlastenectví není prioritou a náš pan prezident tuto bohulibou vlastnost také naštěstí nepostrádá.

Nejlepší Zemanovo vánoční poselství. Není co vytknout, k národu mluvil skutečný státník. Jeho soupeři mají problém, soudí znalec mediální scény

Jiří Mikeš popsal prezidentův vánoční projev těmito slovy:

...„Byl obsáhlý a současně trval jen patnáct minut. Takže neblábolil, neútočil na emoce lidí. Myslím, že tento projev mu hodně pomůže v nadcházejících prezidentských volbách. Přesvědčil lidi, že mu to myslí a že je třída sám o sobě,“ konstatoval. „Jestli jeden z protikandidátů prohlásil, že si ho namaže na chleba, to bych rád viděl, jak by to dokázal, a jestli by uměl mít takovýto projev a spatra,“ doplnil.

Prezident je člověk, který hájí zájmy České republiky

„Těžko se najde někdo, kdo tomu projevu něco vytkne. Byl to naprosto vyvážený projev, který svědčí o tom, že pan prezident má přesně promyšlené, co chce říci,“ konstatoval pro ParlamentníListy.cz mediální expert Jiří Mikeš, bývalý ředitel Asociace reklamních agentur.

„Zaujalo mě, že tam nebylo čtecí zařízení, pan prezident mluvil z hlavy. Oceňuji, že jeho proslov byl velice srozumitelný. Nebyly tam žádné zbytečné věty. Šlo o velice státnický projev,“ domníval se a povšiml si, že popíchl jednoho z kandidátů. Což myslel pasáž o možném ovlivňování voleb ze zahraničí se silným zaměřením na Rusko, na které si stěžoval u bývalého premiéra Sobotky Jiří Drahoš. BIS však konstatovala, že žádné podobné informace nemá.

„Jsem zvědav, co tomuto projevu řeknou jeho nepřátelé, zvláště pak ze sdělovacích prostředků. Podle mého jen dokážou, že jsou to hlupáci,“ domníval se...

Co k tomuto popisu, který si lze přečíst celý zde, lze ještě dodat? Jen to, že ti nepřátelé jsou již tak odkopaní svou bezradností, že se budou jen opakovat ve své nenávisti a v planém hýkání potrefených hus.

Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana 

Nyní malinko rozvedu téma logiky, která je momentálně nejen u nás, ale i v celé Evropě potlačována.

Copak moloch zvaný EU, je postaven na logice?!

Sebedestruktivní "vize" tohoto nesourodého molochu jsou zde záměrně podporovány pro bruselskými nevlasteneckými médii, jak domácími, tak cizími, která uráží nejen našeho stávajícího pana prezidenta a jeho logiku, ale i jednotlivé národy, kdy důležitou součástí té skutečné logiky je vlastní pud sebezáchovy národa. Pro ten snažící se útlak svobody a logiky, je politické klima na našem malém území takové, jaké právě je...Naštěstí slábne a to je dobře.

Ne, pan Zeman rozděluje národ, ale ti nám vnucovaní a penězi zakoupeni akademici, fandící porobě jednotlivých národů, kde mladí lidé musí být již v zárodku odstřiženi od pupeční šňůry vlastního myšlení ve smyslu vlastní vůle a svobody, která je nám všem dána do vínku již v době zrození.

Toto naprogramované vymývání mladých mozků je pro budoucnost národa velikým nebezpečím! 

Územím jsme malým národem, avšak duchem, přes všechny ty negativní snahy z venčí i z vnitřku, jsme národem velkým! I toto symbolizovala zaťatá pěst pana prezidenta Zemana. Jeho závěrečný přípitek je symbolem velké naděje, kdy naše společné vlastenectví nebude nikdy, nikým umlčeno.

Ostatně to potvrdila již první přímá volba prezidenta, kdy jsme si místo "číra", vybrali my, občané tohoto státu, skutečného vlasteneckého státníka. A já věřím, že tomu nebude i v nastávající volbě jinak! 

Milena Poláková

Autor: Milena Poláková | středa 27.12.2017 12:21 | karma článku: 38,76 | přečteno: 2365x
  • Další články autora

Milena Poláková

Stockholmský syndrom, kdy "prasárny" jsou zapomenuty?!

Co je záviděníhodné na SPD? Ptal se jeden diskutér, který tuto stranu "nemá rád". Pokusím se odpovědět ve svém následujícím textu a to pokud možno jasně a stručně. Avšak dá se to jasně a stručně? Toť otázka...

20.2.2018 v 8:32 | Karma: 38,13 | Přečteno: 2629x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Nikdy mě nepodceňujte! Nemáte na to ani právo, ani um!

DEMOKRACIE! Stokrát ohrané, stokrát překroucené téma, kdy ti, co se brání demokracii jsou mimo čas, mimo téma a tím mimo život!!

13.2.2018 v 15:02 | Karma: 29,35 | Přečteno: 860x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Kalouskův blok neznamená seskupení, ale je odvozen od slova "blokovat" a to, vše a vždy!

To, že vrána k vráně sedá, je staré dobré pořekadlo. To, že Kalousek vždy, když mu teče do bot "tvoří", víme z minulosti. Vždyť co jiného je blok demagogů pidistran, než byla Kalouskova tvorba v "průběhu hry", kdy stvořil Top 09?

24.11.2017 v 9:38 | Karma: 36,09 | Přečteno: 1184x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Panoptikum města pražského, aneb manuál, jak neslavit, jak znectít...

Kalendářní svátek památného 17.11. 1989, se nám rok od roku jaksi vymyká z rukou. Ne, že bychom to sami chtěli, chtějí to však ti, které nikdo nezve, kteří se stále vnucují a jsou tímto nejen směšní a ohraní, ale hlavně trapní.

18.11.2017 v 10:35 | Karma: 40,95 | Přečteno: 2265x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Je obrovskou ostudou České republiky, pokud jeden, jediný občan, zemře opuštěn pod mostem.

Není možné, aby v civilizované společnosti v zimě umrzali lidé! U nás lidé však pod mosty umírají běžně. Tudíž, my nejsme civilizovaná země! Politikové se hádají o koryta a na své spoluobčany z vysoka kašlou! Píše se rok 2017!

1.11.2017 v 16:40 | Karma: 25,66 | Přečteno: 838x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1814x
Jsem žena, které není lhostejno to, jak jsme v ČR hluboko klesli. Jsem přesvědčena o tom, že povinností nás všech je ODSTRANIT neúprosný, nelidský systém, který produkuje války a hladomor, který umožňuje politikům podvádět, na úkor vlastních spoluobčanů… Pokud tak neučiníme, nemáme pak ani právo si na tento již přežitý a nefunkční systém stěžovat! moje již neudržované začátečnické stránky :-) milepola.webgarden.cz/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy