Milena Poláková

Není pražská kavárna jako pražská kavárna. O tom Vás přesvědčí pan prezident Miloš Zeman

23. 11. 2016 4:57:24
Nejsou média jako média. Všeobecně známý fakt. Média tzv. hlavního proudu nám lžou, spekulativně odvádí pozornost od důležitého k nepodstatnému. Ta média, kterým se říká alternativní to nedělají. Patří sem mj. Parlamentní Listy...

Tento webový portál je jedním z mála, který dává nestranně prostor všem, jak říká v rozhovoru pan prezident Zeman, prostor názorům "z leva do prava". Za to vše jsou Parlamentní Listy pomalu a jistě považovány za vyvážené alternativní médium, i když ta menšina všech těch zhrzených komparzistů pana Horáčka, který se už vidí na trůnu, je považuje za proruský plátek. Zdá se nám to úsměvné, bohužel s lidmi z nemocné pražské kavárny už je to tak, a jiné to nebude. Jsou to lidé, kterým ujel vlak a kteří se s tím sami nedokážou popasovat. Marně čekají na jiný spoj, jen si nevšimli, že se změnily kulisy nádraží, a že se dávno hraje jiný kus, který je moderní a poplatný současnosti. Je to zajímavé, protože herec by měl poznat, kdy padla opona a děkovačka se už nekoná...

Dnes to zkraťme a nesnažme se polemizovat. Není třeba, vše je řečeno v otázkách, nikoliv otázkách pana Moravce, ale v otázkách pana Petra Žantovského, redaktora Parlamentních Listů, na které dnes s moudrým a laskavým nadhledem odpovídá pan prezident Miloš Zeman. Zatím ještě ne z kavárny Parlamentních Listů, ale určitě i na to brzy dojde, nejpozději v březnu 2017 :-)

Polemizovat o tom, že opravdu není kavárna, jako kavárna, budou dva moudří pánové u jednoho malého stolečku. Tento rozhovor se konal sice v červnu letošního roku, ale už zde je také mj. zmínka o Donaldu Trumpovi, o Číně, kterou o několik měsíců později rozmázla spřátelená média pražské kavárny a kde byl hlavním aktérem ministr Herman se svým zneužitým "strýcem"...Rozhovor je proto velmi nadčasový.

Uvařte si kávu a poslechněte si jej, určitě stojí za tu chvilku pozornosti:

video //www.youtube.com/embed/ot0Gcd4BsIQ

Pražská kavárna v trochu jiném podání

Exkluzivní VIDEO: Miloš Zeman rozstřílel „totalitní pražskou kavárnu“ a její média. Tak drsně jako dosud ne. To způsobí úžas

Pražská kavárna. Tak zní název nového pořadu internetové TV ParlamentníListy.cz. Novinář a mediální analytik Petr Žantovský ve „své kavárně“ zpovídá vybrané osobnosti. První z nich byl člověk, jehož „vinou“ se v českém prostředí pojem pražská kavárna ustálil. Prezident republiky Miloš Zeman. V rozmluvě s Petrem Žantovským nejen obsáhle termín pražská kavárna definoval, ale pohovořil i o dalších tématech, která hýbou společností.

Úryvek z rozhovoru: V kavárně Praha sto padesát vysokoškolských studentů v říjnu 1938 skandovalo „Židi ven“. No a v listopadu téhož roku jiní studenti na filozofické fakultě strhli bystu nebo sochu Tomáše Masaryka. Studenti, to je skvělá sociální skupina, ale ještě nemá životní zkušenosti, aby nenaletěli totalitní a elitářské ideologii,“ sděloval Miloš Zeman v Pražské kavárně.

...Pražská kavárna je podle prezidenta skupina lidí, kteří jsou zklamáni osudem. „To znamená lidí, kteří někdy něco byli, zastávali nějaké funkce, pak je ten osud vyplivl. Tito lidé teskní po své bývalé slávě. Sepisují nějaké petice, jednu za druhou, a ty zanikají jako jepice. A když se někdy pokusili o volební boj, tak téměř vždycky prohráli. Jsou to lidé, kteří byli uskupeni v těch politických stranách, které zanikly díky neschopnosti jejich vedoucích představitelů. Jsou to frustrovaní lidé, kteří vydávají nejrůznější manifesty a jejich smůla je, že tyto manifesty kromě spřátelených médií nikdo nečte,“ pokračoval v definici Zeman s tím, že součástí pražské kavárny jsou i ona spřátelená média.

Pan Prezident Miloš Zeman to opět pojmenoval!! Stojí za shlédnutí! Já jen nechápu, jak se stalo, že rozhovor ušel pozornosti, byť je z června tohoto roku..Aha, ona to vlastně opomněla odvysílat ČT :-)))

Milena Poláková

Autor: Milena Poláková | karma: 27.80 | přečteno: 1308 ×
Poslední články autora